Apeleaza doar la servicii stomatologice de calitate

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Alegerea stomatologului nu este o sarcina deloc usoara. Stomatologul este cel care se ocupa de santatea noastra dentara dar si de sanatatea noastra globala deoarece contextul buco-dentar se afla in stransa legatura cu restul corpului. O dantura neglijata poate duce la aparitia unor probleme numeroase precum formarea tartrului, carii, gingivite, parodontite sau infectii locale care pot degenera si sa se propage in organism. De unde importanta alegerii unor servicii stomatologice de calitate.

In general, un cabinet stomatologic ofera urmatoarele servicii :

Tratarea cariilor, aftelor si abceselor. Prevenirea si tratarea cariilor, tratarea eficienta a aftelor, eliminarea abceselor si chisturilor dentare. Protejarea smaltului dintilor si lupta impotriva sensibilitatii la cald/rece.

Detartraj. Metoda rapida, blanda si indolora pentru eliminarea tartrului si reziduurilor.

Tratarea gingivitei si parodontitei. Tratarea inflamatiilor gingiei si a recesiunii gingivale. Depistarea si tratarea parodontitei.

Aparate dentare. Repozitionarea si alinierea dintilor prin intermediul diferitelor solutii adaptate in functie de fiecare pacient in parte.

Fatete dentare. Fatetele dentare reprezinta o interventie cosmetica. In momentul in care vorbim despre fatete dentare, in general pacientii apeleaza la aceasta interventie pentru dintii frontali, vizibili. Ai si tu nevoie de fatetare dinti pentru a acoperi unele defecte naturale ale dintilor? In primul rand vei fi cu siguranta interesat de fatete dentare impecabile pret. Pretul difera in functie de materialul folosit. In Bucuresti de exemplu pretul la fatete dentare porneste de la cateva sute de lei si poate ajunge la cateva mii. De exemplu, o fateta dentara din ceramica costa in jur de 400 de euro la o clinica din Bucuresti.

Cum aleg servicii stomatologice de calitate ?

In primul si in primul rand trebuie sa determini ce asteptari si cerinte ai de la un cabinet stomatologic. Poate pentru tine este mai important sa fie aproape de casa sau de locul de munca, pretul nu este atat de important. Poate ai nevoie de un medic specializat in stomatologie pediatrica sau cauti un cabinet in Bucuresti care sa ofere tratamente mai moderne. Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont este urmatorul: apartenenta cabinetului stomatologic respectiv la o retea de profesionisti in acest domeniu. De altfel, toti medicii stomatologi de la noi din tara sunt obligati de lege sa devina membri ai Colegiului Medicilor Dentisti din Romania.

Cabinetul trebuie sa fie dotat cu aparatura moderna si sa indeplineasca conditii stricte de igiena si masurile minime de protectie. Un stomatolog profesionist va veni in intampinarea problemelor de santate dentara a pacientilor cu grija si respect.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *