Aspecte importante pentru masina ta

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Toti cei care au o masina isi doresc sa functioneze cat mai bine, motiv pentru care trebuie sa o intretina. Orice masina, fie ea scumpa sau ieftina, daca nu este intretinuta cu siguranta vor aparea probleme si banii pe care va trebui sa ii platesti pentru a repara defectiunile, cu siguranta sunt mai mult. Pot sa spun ca nu este greu sa ai grija de masina ta, trebuie sa sa stii ce produse consumabile sa cumperi si cand sa le schimbi, astfel vei avea parte de o masina intr-o stare perfecta si problemele nu ar trebui sa apara.

Pe internet gasiti informatii despre orice tip de masina, de la soferi care au experienta cu masina respectiva si stiu ce ar trebui sa ii faci pentru a o pastra intr-o stare perfecta, asa ca ar fi bine sa citesti sfaturile de pe internet.

Cum iti intretii masina?

1. Uleiul de motor. Uleiul de motor trebuie schimbat regulat, la un anumit numar de kilometri. Este important sa folosesti ulei de motor de calitate, altfel pot aparea probleme la motor si stim cu totii ca o problema la motor este foarte costisitoare si greu de reparat. Puteti alege uleiul Castrol Edge 5w40, avand un pret de 145 pentru 4 litri de ulei. Atunci cand va cumparati o masina second hand, de recomandat ar fi sa ii schimbati uleiul, pentru ca nu stiti cat de intretinuta a fost masina.

2. Revizie generala. La un anumit interval de timp, ar fi bine sa iti duci masina la service, preventiv, chiar daca aparent nu are nici o problema. Astfel, mecanicul se va asigura va nu este nici o problema cu masina. Sunt anumite defectiuni pe care nu le puteti observa foarte usor, iar daca nu sunt reparate, acestea se vor “agrava”, cea ce inseamna ca veti fi nevoiti sa cheltuiti mai multi bani ulterior, pentru a o repara.

3. Circula responsabil. Este important sa abordezi un stil de conduc responsabil si ecologic, astfel iti vei pastra masina intr-o stare buna si nici nu vei consuma foarte mult combustibil. Cum acesta are un pret foarte mare, este important sa stim acest aspect. Pe langa faptul ca economisim bani de combustibil, masina va functiona bine o perioada lunga de timp si problemele vor evita sa apara.

In concluzie, daca ai o masina, este important sa stii cum sa o intretii, doar asa vei reusi sa ai o masina buna cat mai mult timp si sa eviti problemele.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *