Cauta locul potrivit de locuit in Iasi

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Mai este putin pana la inceperea anului universitar si nu putini sunt cei care vor incepe sa caute apartamente de inchiriat Iasi ceea ce inseamna ca vor incepe sa creasca exponential si preturile la chirii, cel putin asa s-a intamplat anii precedenti. Stateam si ma uitam zielele astea de curiozitate la ce preturi se ridica un inchiriat garsoniera iasi. Am ramas destul de suprins de preturile ridicate ce se practica. In alta ordine de idei am decis sa vin in ajutorul celor care cauta garsonire de inchiriat iasi sau apartamente de inchiriat iasi si sa le ofer cateva sfaturi, pretioase zic eu.

Pretul mediu pe chirie este in jur de 200 euro pe un apartament cu doua camere si in jur de 180 de euro in cazul unei garsoniere. Insa, trebuie sa stii ca preturile la garsoniere sau inchirieri apartamente iasi difera enorm in functie de zona in care se afla apartamentul. Care sunt zonele ideale pentru un student sau pentru o persoana singura de locuit in Iasi?

Zona Stefan cel Mare este una din cele mai populare in randul studentilor. Este situata central ceea ce inseamna ca ai absolut totul la indemana: statie de tramvai, supermarketuri, banci, shaormerii, covrigarii, cafenele, insa preturile sunt cam piperate.

Zona Copou este o zona mai mult decat ok pentru tineri deoarece se afla in apropiere de universitate. Singurul dezavantaj este lipsa unui supermarket. In cazul in care dispui de o masina personala vei reusi sa treci peste acest inconvenient insa cei care nu au masina vor fi nevoiti sa bata un drum destul de lung pana la Auchan sau Bila de exemplu. In plus, preturile la garsoniere de inchiriat sunt cu cel putin 20 de euro mai mari decat in alte zone.

Zone acccesibile oricui ca pret in Iasi sunt Alexandru cel Bun si Podu Ros. In plus, exista in apropiere tot ce ai nevoie, de la bancomate la magazine.

O zona pe care eu va recomand sa o evitati este Dacia deoarece este extrem de departe de universitate si  nu ai toate facilitatile expuse mai sus in apropiere. Nicolina in schimb este o zona rau famata a Iasiului. O chirie departe de universitate sau locul de mnca presupune un abonament pe mijloacele de transport in comun iar un abonament pe toate liniile este 100Ron. Evita sa alegi o garsoniera su apartament de inchiriat  in Iasi prin intermediul unei agentii imobiliare pentru ca percepe comision. Poti gasi usor apartamente de inchiriat in Iasi la preturi avantajoase, asa ca este un loc perfect pentru a te muta.

Aici aveti un articol interesant despre Iasi, pentru a va face o imagine despre oras : cu drag despre Iasi.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *