Ce este terapia strategica?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Prima oara cand am auzit de asta nu stiam la ce sa ma gandesc, fiindca nu este un termen intalnit foarte des, iar multi dintre noi nu stim ce inseamna. Am zis ca merita sa caut cateva informatii despre asta, fiindca poate fi util sa stii ce este terapia strategica.

Din ce am gasit pe internet, terapia strategica este o tehnica noua de terapie, care te va ajuta sa treci peste problemele din viata ta. Nu ma pricep foarte bine in acest domeniu si nu pot sa imi dau foarte multe pareri, dar din ce am gasit pe internet, pare o tehnica rapida si eficienta de a trece peste anumite probleme, pe care le avem cu totii.

Foarte multe persoane apeleaza la terapie atunci cand au probleme, fiindca uneori este greu sa treci peste anumite momente fara ajutor specializat. Fie ca ai nevoie de consiliere de cupluri, vrei sa scapi de depresie, anexietate sau orice fobie, cred ca poti apela cu incredere la terapia strategica.

Tot mai multa lume incepe sa apeleze la consiliere de cupluri, fiindca au nevoie de un psihoterapeut care sa ii ajute sa rezolve anumite probleme de cuplu. Stiu ca multi se gandesc ca aceste probleme ar trebui rezolvate fara ajutorul cuiva, dar sunt multe cazuri cand un psihoterapeut iti poate fi de mare ajutor.

Nu am apelat niciodata la un astfel de ajutor, dar cu siguranta as apela la cineva specializat daca voi avea probleme peste care nu pot trece. Chiar daca te gandesc ca poti trece peste orice fara sa te ajute cineva, nu este tot timpul adevarat. Sa discuti cu cineva despre problemele tale iti va fi de mare ajutor, motiv pentru care ar trebui sa te gandesti daca ai nevoie de un psihoterapeut sau nu.

Cele mai multe persoane care apeleaza la un specialist in terapie strategica sunt cele care au probleme cu depresia, fiindca este o afectiune grava care trebuie tratata rapid, riscul fiind foarte mare pentru persoanele care sufera de depresie.

In concluzie, daca simti ca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, apeleaza la cineva care iti poate oferi suportul de care ai nevoie si sfaturi pe care sa le folosesti in viata.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *