Ceai Podbal

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ceaiurile sunt bune leacuri pentru problemele de sanatate, deseori ni se recomanda sa bem cateva cani de ceai daca avem anumite probleme de sanatate, pentru ca ele pot sa ne vindece intr-un timp relativ scurt si pe cale naturala.

Ceaiul de podbal este bun pentru afectiunile respiratorii, chiar acum beau o cana de ceai, pentru ca atunci cand am mai mult de lucru pe timpul noptii obisnuiesc sa beau si o cana de ceai, astfel pot sa muncesc mai cu spor. Daca tusesti des sau esti ragusit, ar fi bine sa bei cateva cani de ceai din frunze de podbal pe zi, pentru ca te poate ajuta. O cana de ceai in care sa pui si o lingurita de miere de albine este perfecta dimineata sau seara, cel putin atunci imi place mie sa beau un ceai. Pui 2 lingurite de frunze de podbal maruntite in 200 ml de apa si dupa ce ai lasat cateva minute la infuzat poti sa-l strecori, urmand sa-l indulcesti cu miere de albine, asa ar fi cel mai indicat. Mierea de albine are si ea beneficiile ei, dar trebuie sa aveti grija ca ceaiul sa nu fie prea fierbinte atunci cand puneti miere, altfel se vor pierde anumite proprietati a acesteia.

Cu ajutorul frunzelor de podbal se poate obtine un bun sirop pe care sa-l puteti bea atunci cand aveti probleme de sanatate. Cautati un vas de lut in care sa puteti pune frunze de podbal si zahar, de preferabil sa aveti un vas mai mare, pentru a putea obtine o cantitate multumitoare de sirop. Dupa ce ati umplut vasul cu frunzele de podbal si zahar, il legatu cu celofan si il ingropati in pamant. Dupa aproximativ 8 saptamani puteti sa dezgropati vasul si sa luati siropul de podbal care trebuie pus pe foc pana la clocot de 2-3 ori. Este important sa aveti frunze de podbal culese din locuri curate, nepoluate, pentru ca altfel efectul nu va mai fi acelasi.

In comert puteti gasi frunze de podbal marunteti pentru ceai la un pret mic, am cumparat o cutie de 50 de grame cu doar 2.2 lei, o suma foarte mica pe langa beneficiile pe care ti le poate aduce acest supliment.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *