Chirie ieftina – in ce orase din Romania gasesti chirie ieftina?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ti se intampla si tie acest lucru? Dupa o luna de munca constati ca nu poti plati proprietarului chiria solicitata. Atunci cu siguranta locuiesti intr-unul din aceste trei mari orase, Brasov, Timisoara si Iasi, orase in care o chirie pentru un apartament cu doua camere depaseste lejer salariul mediu inregistrat la nivel judetean. Daca ar fi sa intocmim un top al norocosilor in ceea ce priveste chiria, localnicii din Drobeta Turnu Severin si Alba Iulia se pot considera norocosi deoarece in cazul lor, chiria achitata lunar nu depaseste jumatate din salariul pe care il obtin luna de luna.

Intre vanzarile de apartamente, caracterizate de o tendinta a preturilor crescatoare, piata inchirierilor de apartamente sau case a inregistrat o evolutie mai haotica de-a lungul timpului. Prin urmare, chiriile minime practicate in unele cartiere din marile orase au inregistrat atat scaderi cat si cresteri ale preturilor stabilite de proprietari.

Capitala de exemplu a inregistrat o evolutie mai eterogena a chiriilor practicate. Spre exemplu, in cartierul Dristor chiria la o garsoniera poate ajunge la 300 de euro pe luna in timp ce in Drumul Taberei o chirie minima nu depaseste 280 de euro. In cazul unui apartament cu trei camere din Drumul Taberei, doritorii trebuie sa scoata din buzunar 350 de euro. Cei care locuiesc in Baneasa vor trebui sa scoata din buzunar in jur de 350-400 de euro.

Nici orasul Brasov nu le ofera locuitorilor chirii mai ieftine. Astfel, in cartierul Astra, chiria minima solicitata de proprietarul unei garsoniere ajunge la 250 de euro in timp ce un apartament cu trei camere poate ajunge la 300 de euro.

In capitala Transilvaniei, Cluj-Napoca, chiriile in cartierul Manastur pornesc de la 200 de euro pe luna. In cazul apartamentelor cu trei camere din Cluj s-a inregistrat o scadere, chiria ajungand la 250 de euro pe luna.

In Timisoara, in zona Complexului Studentesc, chiria minima pentru o garsoniera a scazut pana la 230 de euro. Apartamentele cu doua camere ajung la 300 de euro pe luna.

Locuitorii oraselor Alba Iulia si Drobeta Turnu Severin sunt cei mai norocosi, dupa achitarea chiriilor raman cu aproximativ 50% din salariu. Nici romanii din Slatina, Targu Jiu sau Bistrita nu platesc chirii foarte mari, acestia rama cu aproximativ 60% din salariu dupa achitarea chiriilor.

In 16 din principalele orase ale tarii chiriile pe care trebuie sa le plateasca romanii lunar depasesc 1000 Ron.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

2 Responses to Chirie ieftina – in ce orase din Romania gasesti chirie ieftina?

  1. smart studio says:

    Un articol foarte bun,Thanks

  2. Tudor Robert says:

    Foarte interesant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *