Cum alegi o remorca pentru masina ta?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Cel mai adesea, achizitionarea unei remorci se face pentru a raspunde unei nevoi precise. Pentru a transporta piesele de mobilier, materialele de constructii sau sculele sau pur si simplu pentru a merge in vacanta.

Care sunt intrebarile la care trebuie sa raspunzi pentru a alege cele mai bune remorci auto?

La ce vei folosi remorca? Cu alte cuvinte, va trebui sa alegi o remorca adaptata nevoilor tale.  Dar trebuie sa alegi si o remorca adaptata capacitatilor masinii tale. Adica cea de a tracta o anumita greutate.

Pentru a alege chiar cele mai bune oferte de remorci auto, mai apoi ar trebui sa te gandesti la ce vei folosi remorca ta. Vei calatori? Vei transporta materiale? Vei transporta cu ea vehicule pentru sport? In acest fel, vei reusi sa te orientezi mai usor printre toate modelele disponibile pe piata. Exista remorci pentru sarcini usoare sau pentru sarcini grele, remorci pentru transportul animalelor vii, auto-transport, basculante sau remorci transport ambarcatiuni. In acest fel poti fi sigur ca ai ales corect o remorca.

Care sunt dimensiunile si capacitatile remorcii? Va trebui sa definesti mai apoi care sunt principalele obiecte sau materiale pe care vrei sa le transporti. Vei putea dtermina astfel care trebuie sa ii fie dimensiunile si masa totala maxima autorizata. Este foarte important sa te informezi cu privire la capacitatile sale de tractare si sa determini proprietatile produselor pe care le vei transporta.

Ce tip de remorca vei alege? Si in acest caz, totul depinde de nevoile tale. De exemplu, va trebui sa alegi o remorca dotata cu un dispozitiv de franare daca masa totala a acesteia va depasi 750 de kg.

Alte caracteristici de care sa tii cont?

  • marimea rotilor. Va trebui atunci cand alegi o remorca auto sa fii foarte atent si la dimensiunea rotilor, pentru ca acestea trebuie sa se intoarca in acelasi timp si cu aceeasi viteza ca si rotile masinii tale. Nu este vorba despre un aspect dre uzura ci este vorba mai ales despre o chestiune de stabilitate.
  • basculanta sau nu? Un lucru foarte util, mai ales atunci cand ai materiale de transportat si de descarcat.
  • trebuie sa verifici foarte atent ca remorca ta auto sa fie bine asigurata, trebuie sa tii cont de presiunea din cauciuri si lungima remorcii tale, un lucru la fel de important.
  • pretul- bugetul consacrat achizitionarii unei remorci depinde de calitatea materialului.

Poti gasi aici diferite tipuri de remorci, daca nu stii unde sa cauti : https://www.auto-hak.ro/remorci-auto.html

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *