Cum ne schimba machiajul

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Femeia obișnuită petrece 11 minute pe zi pentru machiaj. Există motive pentru care nu trebuie să vă simțiți vinovata pentru o singură secundă.

Societatea noastră are o istorie lungă cu machiaj. De fapt, dovezi despre produse cosmetice datează de la 10.000 B.C. în Egiptul antic. Atât bărbații, cât și femeile au folosit unguente pentru curățarea pielii și pentru a acoperi mirosurile corpului. Kohl, un mineral negru măcinat, a fost folosit pentru a alinia ochii pentru a reduce strălucirea soarelui și pentru a reduce riscul de infecție a ochilor. Curând după aceea, argilele și vopselele colorate au început să roșească buzele și să coloreze unghiile. Și nu ne-am oprit niciodată.

Dar tendințele recente au evidențiat o îndepărtare de machiaj. Odată cu popularitatea din ce în ce mai mare a mișcării #nomakeup – celebrități precum Alicia Keys și Alessia Cara chiar s-au arătat nemachiate la MTV Video Music Awards.

Femeile care doresc să poarte produse de machiaj , dar nu sunt sigure despre asta; femeile se machiaza, dar se simt vinovate pentru asta. Dar există o mulțime de motive foarte pozitive pentru a purta machiaj.  Știi expresia „falsific-o până o faci”? Cosmeticele te pot ajuta să vinzi asta. „Să te machiezi este ca și cum ai pune o pereche de tocuri înalte. Îți oferă încredere și te face să te simți mai controlat “, spune Sonia Kashuk, artist de machiaj și fondator al Sonia Kashuk Beauty.

Multe persoane si vedete sunt susținătoare ale Aliciei Keys si sustin ideea  de îndepărtarea a machiajului, dar, de asemenea, cred că și cel mai mic pic de machiaj poate ajuta la crearea … unei versiuni mai perfecționate a ta. Este puțin luciu pentru atitudinea și aspectul tău ”, spune Kashuk.

Un studiu publicat în International Journal of Cosmetic Sciences este de acord. Atunci când femeilor li s-a cerut să-și imagineze că poartă machiaj sau că merg nemachiate în diferite situații sociale, femeile au raportat că sunt mai sigure de sine și mai sociabile atunci când se machiaza, în schimb că nu sunt atunci cand nu poartă produsele cosmetice obișnuite.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *