Cum sa ai grija de bateria laptopului tau

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Bateria laptopului tau este foarte importanta si se uzeaza repede daca nu ai grija de ea. Sigur ati auzit tot timpul persoane care au probleme cu bateria la un laptop, pentru ca este sensibila si se poate strica repede, daca nu o protejezi cum trebuie. Durata de viata a unei baterii poate fi prelungita usor, asta daca ai in vedere niste reguli prin care o poti proteja. Atunci cand laptopul este nou vei observa ca bateria te tine cateva ore bune, timp in care poti sa te uiti la un film sau sa lucrezi la proiectele tale. Dupa o anumita perioada, asta daca nu ai avut grija de bateria laptopului tau, nu va tine mai mult de cateva zeci de minute, timp insuficient pentru a termina cea ce ai de facut.

O baterie noua nu este chiar asa ieftina, trebuie sa scoti din buzunar cateva sute de lei, bani pe care unii nu ii au. Din acest motiv ar trebui sa ai grija de bateria ta, sa nu ajungi sa ai nevoie de una noua prea curand.

Sfaturi pentru o bateria mai buna

1. Nu tineti laptopul in pat sau in alte locuri unde nu poate fi ventilat asa cum trebuie. Temperatura prea ridicata a bateriei este un motiv pentru care se strica atat de repede. Trebuie mentinuta la temperatura camerei, asa ca ar trebui sa folosesti un  ventilator pentru laptop sau sa il tii pe birou. Daca vrei sa ii tii in brate ai grija sa folosesti un obiect tare si plat pe care sa ii pui intre picioarele tale si laptop, astfel acesta se va ventila bine si vei evita supraincalzirea.

2. Nu folosi niciodata laptopul cu incarcatorul in priza si bateria in el, daca aceasta este incarcata 100%. Este o mare greseala pe care o fac majoritatea utilizatorilor, motiv pentru care intr-un timp relativ scurt bateria va ceva si nu va mai putea sa reziste la fel de mult. Expertii recomand sa nu incarci bateria 100% tot timpul, pe la 60% fiind valoare optima de functionare astfel incat sa ii prelungesti durata de viata.

3. Foloseste tot timpul incarctoare originale, nu folosi alte incarcatoare pentru ca bateria ta va avea de suferit. Chiar daca vezi ca functioneaza bine, valorile incarcatoarelor sunt diferite, iar daca nu-l folosesti pe cel original, bateria se va strica si vei observa ca nu va tine ca inainte, dupa cateva minute se va inchide laptopul si vei fi nevoit sa il folosesti cu incarcatorul conectat.

4. Daca esti plecat in vacanta nu lasa laptopul cu bateria consumata acasa. Este bine sa fie incarcata pe la 40% si la temperatura camerei, intr-un loc uscat. Este un lucru pe care multi nu-l stiu, iar atunci cand lipsesti de acasa prea mult timp, lasa bateria laptopului descarcata, iar aceasta va avea de “suferit”.

Daca ai facut greseala sa strici bateria laptopului ar trebui sa-ti cumperi alta si sa urmezi sfaturile de mai sus pentru a avea grija de ea, astfel vei avea o baterie cu o durata de viata mai lunga. Poti alege sa cumperi o baterie de la PowerLaptop, sunt sanse mari sa gasesti cea ce ai nevoie.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Cum sa ai grija de bateria laptopului tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *