Cum sa masori si sa imbunatatesti economia de combustibil a unui camion

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Economia de combustibil ramane o preocupare de top pentru industria de camioane; avand in vedere dependenta de combustibil in toate aspectele operatiunilor, fluctuatiile preturilor la combustibil afecteaza, probabil, aceasta nisa mai mult decat orice alta industrie. De aceea, este extrem de important pentru toate companiile de transport sa acorde o atentie sporita economiei de combustibil.

De ce conteaza acest lucru

Imbunatatirea economiei de combustibil este importanta pentru o serie de motive. In primul rand, este unul dintre factorii determinanti ai costurilor serviciilor. Impreuna cu limitarea timpilor de ralanti, reducerea vitezei prin instalarea unui limitator viteza este o modalitate usoara de a reduce cheltuielile de combustibil, fara a sacrifica calitatea serviciilor sau confortul soferului. Astfel, orice imbunatatiri in acest domeniu se traduc direct in reducerea costurilor pentru companiile de transport si, in cele din urma, pentru clienti. In al doilea rand, nevoia de a fi constienti de consumul de carburant promoveaza obiceiuri bune si alegeri facute cu grija. In cele din urma, imbunatatirea economiei de carburant, de asemenea, ajuta la minimizarea impactului asupra mediului de munca in industria transporturilor Рun obiectiv respectabil in sine.

Provocarile

Economia de combustibil este o tinta in miscare in aceasta industrie; aceasta poate varia din mai multe motive diferite, astfel stabilirea liniei de baza nu este numai dificila, ci nu este nici intotdeauna de ajutor. Consumul de combustibil variaza destul de mult de la un tip de vehicul la altul, in functie de caracteristicile motorului, sistemul de evacuare, sezon si tipul de combustibil (combustibilul special pentru iarna, de exemplu, produce o economie de combustibil mai mica decat combustibilul obisnuit, fiind la baza diferentelor mari intre vara si iarna, in ceea ce priveste costurile).

Masuri concrete

Pentru a angaja soferii unele companii utilizeaza masuratorile de performanta, ce le afiseaza pe panourile informative din spatiile comune, unde soferii pot compara rezultatele lor cu cele ale colegilor lor. Companiile ofera, de asemenea, programe de formare pentru a aborda problemele timpilor inactivi si care sa explice de ce aceasta este o problema care trebuie abordata de catre companie si soferi impreuna.

Concentrarea pe masuri concrete care pot face o diferenta, precum instalarea unui sistem antifurt motorina incurajeaza conducatorii auto sa fie constienti de impactul comportamentului lor asupra performantei lor (si a companiei). Astfel companiile re-examineaza in mod constant procedurile si programele, pentru a vedea daca exista modalitati mai eficiente de a face o schimbare.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *