Cum să-ți întreții părul

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Există mai multe aspecte de care trebuie să se țină cont atunci când vă îngrijiți părul, așa încât să fiți mai mulțumită de felul în care acesta se pezintă zilnic.

În primul rând dermatologii recomandă să se ude cât mai rar părul, deci cu cât puteți sări măcar o zi în care să nu vă spălați pe păr, cu atât mai bine pentru părul Dvs. Totuși, puteți utiliza un șampon uscat care va da părului un aspect de păr proaspăt spălat, îmbunătățește textura firului de păr și elimină mirosul provocat de transpirația acestuia.

O altă recomandare făcută de chimiști cosmetici este să se aplice șamponul înainte ca acesta să fie udat; se poate aplica un șampon pe păr, înainte ca părul să fie umezit deoarece acest fapt ar putea cauza mai puține daune firului.

De cele mai multe ori pe un șampon scrie că el nu conține sulfați și sulfiți însă acest aspect nu înseamnă că prezența acestuia nu atacă firul de păr sau protejează mai mult culoarea dată de vopsea. Cel mai indicat ar fi să se achiziționeze un șampon reparator așa cum este cel Eva Professional care este îmbunătățit cu substanțe care refac firul și care are cea mai mică concentrație de detergenți, fiind recomandat mai ales pentru persoanele cre utilizează spray-uri de tip fixativ.

Un alt aspect important pentru îngrijrea firului de păr este legat de utilizarea unui balsam de păr; tendința este să ne gândim că balsamul îndreaptă firul de păr și poate că nu îl utilizăm, dar mai ale pentru persoanele care supun părul unui tratament termic, este chiar indicat să se aplice balsam, chiar și dacă se folosește un spray pentru protecție termică, deoarece balsmul are o putere de acoperire mult mai bună. Chiar și dacă se utilizează balsam, tot este recomandat să se folosească un spray termorezistent deoarece căldura chiar deteriorează firul de păr, doar că acesta trebuie aplicat foarte bine, pentru o bună acoperire, să se aplice șuviță cu șuvită și  apoi să se pieptene părul pentru a se distribui pe toată suprafața scalpului.

Uscarea acestuia trebuie să facă treptat, fără să se agreseze firul de păr care trebuie ușor șters cu prosopul și apoi să se aplice hârtie absorbantă pentru eliminarea surplusului de apă fără ruperea părului.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *