Cum se curăța un aparat de aer condiționat

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

O curățare simplă este tot ceea ce este nevoie pentru a vă păstra aparatul de aer condiționat curat in onditii optime.

Aparatele de climatizare funcționează mai eficient atunci când vaporizatorul și bobinele condensatorului sau aripioarele de răcire sunt curate și drepte. Economisiți bani și păstrați-vă cooler-ul casei făcându-vă singur treaba.

Procedura de curățare

Potriviți capătul corect al pieptenului cu dinti mici pe bobine. Apoi introduceți pieptenele și trageți în sus pentru a îndrepta aripioarele. Purtați mănuși din piele pentru a preveni tăierea.

Multi oameni folosesc un  aparat de climatizare inverter precul Hitachi Hi-End pentru lunile de toamna si iarna, ceea ce înseamnă că este mai putin folosit agentul frigorific. De multe ori, agregatele de ferestre și de perete nu pot sufla aer rece deoarece vaporizatorul și bobinele condensatorului sau aripioarele de răcire sunt înfundate. Curatarea profesionala costa. Dar puteti sa faceti intreaga curatare in aproximativ o ora, cu minimum de investitie in solutii de curatare. În cazul în care curățarea nu este eficienta, puteți oricând să apelați la un specialist.

Iată cum puteti să vă curățați unitatea de aer conditionat:

Mai întâi scoateți suportul pentru filtre din plastic / panoul de ornament. De obicei, se blochează. Apoi glisați-l din perete (cereti ajutor deoarece este un pic mai greu si incomod).

Dacă lucrați la o unitate de fereastră, scoateți cadrul de montare și carcasa. Șuruburile cu carcasă sunt de obicei situate de-a lungul marginii de jos. Rețineți locația oricăror șuruburi de lungime, deoarece trebuie să se întoarcă în aceleași locuri după reasamblare.

Cumpărați două solutii de curățare pentru bobinele aparatului de aer conditionat. Se aspiră toată acumularea vizibilă din ambele bobine . Apoi pulverizați ambele bobine cu dispozitivul de curățare. În timp ce spuma funcționează, curățați lamele ventilatorului cu un detergent de uz casnic și o cârpă. În cazul în care motorul ventilatorului are porturi de ulei de plastic sau de cauciuc, apăsați-le și stoarceți-le în câteva picături de ulei de motor electric.

Spălați (sau înlocuiți) filtrul de aer și reinstalați aparatul. Pur și simplu ar putea sufla mult mai rece. Dacă nu, aveți alte probleme!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *