Despre izolatii fonice si cat de multe te deranjeaza zgomotul

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Zgomotul e foarte deranjant in multe moment, iar in zilele astea este tot mai greu sa scapam de el. Daca locuim langa o sosea, cu siguranta stim ce inseamna zgomot. Cum masinile s-au inmultit, nu exista ora la care sa nu fie trafic, asa ca tot timpul este zgomot si de cele mai multe ori nu te lasa sa dormi sau te deranjeaza cand lucrezi la ceva. Cel mai enervant este cand ai ceva de facut, ai treaba si este zgomot care te deranjeaza. Mi se intampla uneori, iar asta nu este deloc placut, parca ti se taie tot cheful si nu mai faci nimic. Cei drept, nu sunt adeptul linistei, adica nu suport sa fie liniste totala, in general ascult muzica tot timpul, mai ales cand stau la calculator. Cea ce nu suport uneori, este zgomotul de afara care este enervant. 

Cunoastem cu totii acei vecini care repara toata ziua cate ceva prin casa din cate carora nu prea putem dormi. In ultima vreme m-am obisnuit sa dorm si dupa amiaza, chiar daca inainte nu ma impacam cu idea asta si nu vedeam o varianta prea buna sa dorm cateva ori dupa amiaza. Acum, daca stau noaptea pana mai tarziu si nu apuc sa dorm prea multe ore, in dupa amiaza urmatoare trebuie sa ma culc putin, pentru a putea rezista restul zilei. Nu imi place deloc sa fiu deranjat cand dorm pentru ca uneori imi vine greu sa mai adorm. Din acest motiv, trebuie sa avem grija cum ne ferim de zgomot, cum il izolam. Putem apela la diferite firme care ofera izolatii fonice de calitate, astfel nu vom mai avea probleme cu zgomotul de afara si vom putea sa dormim linistiti. 

Daca nu ai geamuri termopan, sansele sa poti dormi noapte fara sa fii deranjat, sunt cam mici. Acum este foarte multa galagie, tot timpul, iar daca nu ai casa sau apartamentul izolat fonic cat de cat ok, confortul tau va avea de “suferit”. Eu am geamuri termopan in toata casa si pot sa spun ca se vede diferenta. Cand deschid geamul pot auzi orice miscare de afara, fie ca latra un caine, vorbesc niste copii sau porneste unul masina, dar atunci cand am geamul inchis nu mai sunt deranjat de nici un fel de zgomot.

Pe langa geamurile termopan, ar trebui sa ne interesam si de izolatii fonice, mai ales daca stam la casa. La un apartament nu prea imi permiti sa faci astfel de lucruri, fiind mai complicat, dar o casa poate fi construia exact asa cum vrei tu, astfel incat sa fii multumit si sa te poti bucura de tot confortul de care ai nevoie. Acum sunt multe materiale izolatoare foarte bune, iar daca apelezi la o firma cu experienta, vei avea parte de linistea de care ai nevoie, pentru a putea dormi si a lucra la proiectele tale cu mai multa daruinta.

In concluzie, linistea este foarte importanta in anumite moment, asa ca ar trebui sa fim mai atenti la materialele folosite pentru izolatii fonice.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

2 Responses to Despre izolatii fonice si cat de multe te deranjeaza zgomotul

  1. Viorel says:

    Eu mi-am izolat fonic si termic camera de curand si pot spune ca e cel mai bun lucru care lam facut in ultimul timp, la mine in cartier baietii mai stateau nopate tarziu pana dimineata la scara si zbierau si beau ca turbatii si asta ma deranja noaptea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *