Despre trenul transsiberian

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Probabil ati auzit de calea ferata care leaga Moscova de mai multe orase importante din partea de est a continetului. Trenul pleaca de la Moscova si ajunge pana la Vladivostok, oras ce se afla la o distanta de 9288 kilometri fata de Moscova. Pare incredibil, o cale ferata care strabate atat de mult drum, trecand prin zone diferite, cu clima diferita. Calea ferata se intinde de la vest la est, strabatand continentul asiatic tocmai din partea europeana.

O calatorie cu acest tren ar putea fi foarte interesanta, sa strabati aproape 10.000 de kilometri cu un tren este o experienta unica, cu siguranta. Trenul poate strabate aceasta distanta in 6 zile, aproape o saptamana, dar sigur merita o astfel de calatorie. Trenul are si vagoane restaurant, unde sa poti  manca sau bea, iti dai seama ca nu poti sa iti iei mancare la tine care sa tina 6 zile.

M-am uitat de curiozitate la pretul unui bilet de la Moscova spre Vladivostok, acesta costa in jur de 200 de euro, cel mai mic pret, acesta fiind biletul pentru clasa a 3-a. Daca vrei sa ai o calatorie mai comoda poti alege biletele de la clasa 1, care depasesc suma de 700 de euro, dar ofera conditii mult mai bune. Chiar daca preturile sunt mai mari vei putea calatori in cabina doar cu o persoana, iar daca faceti aceasta calatorie in 2 oameni ar fi cel mai potrivit acest bilet, asta daca va permiteti. Pentru niste bani in plus veti avea si mancare gratuita inclusa in pretul biletului, cea ce este bine, pentru ca nu ai de unde sa stii ce preturi sunt in tren.

Cam asa arata traseul acestui tren, care strabate 9288 kilometri.

transsiberian

 

Puteti calatori cu acest tren la un pret bun, nu va trebuie foarte multi bani pentru o mica aventura cu trenul, dar fiti sigur ca odata ajunsi in Vladivostok nu cred ca veti pleca prea devreme, avand in vedere ca ati stat in tren 6 zile.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *