Economie și ergonomie cu căruciorul 2 în 1

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Pe lângă grija acordată alimentației și sănătății unui copil, un părinte responsabil acordă o mare atenție articolelor de îmbrăcăminte, jucăriilor și, mai ales, cărucioarelor cu care îl transportă pe cel mic. Din prima lună de viață, timp de doi-trei ani, căruciorul va fi locuința copilului pentru mediul exterior care îi va oferi protecție, siguranță, umbră sau căldură, în funcție de situație. Dependența copilului mic de adult nu trebuie să-i limiteze accesul la cunoaștere, motiv pentru atunci când ne decidem pentru cumpărarea unui cărucior trebuie să luăm în calcul cât mai multe detalii care să fie adaptate atât nevoilor noastre cât și ale copilului.

Cărucioarele 2 în 1

În acest sens, producătorii de cărucioare au creat modele 2 în 1 (cunoscute și sub denumirea combi) ce sunt compuse dintr-un cărucior clasic (cu sau fără posibilitatea de rabatare a spătarului) și un landou portabil, cum am sunt și multe dintre cărucioare Lorelli 2 în 1.

Multe modele conțin scaune reglabile care se pot ajusta în funcție de nevoi, utile după vârsta de 4 luni, când copilul este suficient de mare pentru a sta în şezut, precum și huse pentru ploaie, coş de cumpărături, pompe pentru roţi. Acest tip de cărucioare au avantajul că pot fi utilizate începând cu prima zi de viaţă până la vârsta de 3 ani, în cele mai multe cazuri nefiind nevoie să mai investiți bani în vreun alt model (dacă ați luat din start un model cu scaunul reglabil). E bine să știți că în categoria modelelor 2 în 1 puteți să găsiți cărucioare compuse din cărucior sport și scoică auto (în locul landoului).

bebe2

Landoul

Landoul este componenta cea mai des întâlnită care se asociază cărucioarelor de tip 2 în 1, fiind foarte indicat pentru copiii de până în 6 luni deoarece ei trebuie să poată dormi în poziţie perfect orizontală  pentru a nu se asfixia și pentru a nu se deforma coloana vertebrală, oasele fiind foarte fragile în primele luni de viață. Landoul poate fi folosit inclusiv în mașină dacă este atașat de scaunul mașinii cu centuri de siguranță concepute special pentru o astfel de folosire.

Prețul

Cu toate că prețul unui cărucior 2 în 1 este mai mare decât al unuia simplu, prețul este mai mic decât în cazul în care achiziționați separat cele două componente. Evident că prețul diferă mult de la un producător la altul, însă dacă nu vă permiteți să cheltuiți mulți bani pentru un cărucior, e indicat să căutați produsele cu cel mai bun raport calitate/preț. O opțiune bună în acest sens poate fi acest model de cărucioare Lorelli 2 in 1 care acoperă cele mai uzuale și diverse funcții de care are nevoie un copil.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *