Efectele unei nopti nedormite

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Toti adolescentii prefera sa piarda noptile distrandu-se sau strand pe afara cu prietenii. Eu fiind printre ei, stiu ce inseamna sa pierzi noapte dupa noapte si sa dormi cateva ore pe zi, ore care nu iti ofera deloc odihna de care ai nevoie.

M-am gandit sa scriu acest articol pentru a evidentia efectele negative a unei nopti pierdute, atunci cand preferi sa te distrezi decat sa dormi. Cei drept, fiecare mai are momente cand se duce la o petrecere si sta pana dimineata, dar daca acest lucru se repeta, efectele asupra corpului nostru vor fi destul de grave.

Atunci cand nu dormi ti se face foame. Dupa o noapte nedormita vei dori sa mananci mai mult ca inainte, probabil pentru ca te gandesti ca asa poti obtine energia necesara, dar nimic nu se compara cu un somn bun in fiecare noapte.

Sistemul imunitar este slabit, asa ca suntem mai predispusi la diverse probleme, cum ar fi si o simpla raceala, care este atat de comuna dar atat de deranjanta pentru fiecare dintre noi.

Dupa ce nu ai dormit o noapte nu vei reusi sa ai acelasi randament la orice ai face, fie ca este vorba de munca de la servici sau diverse activitati pe care le aveai programate in acasa.

Un organism obosit este un organism mai predispus la diverse boli, cum ar fi diabetul, cancerul sau diferite boli de inima.

Din aceste motive, este important sa evitam sa pierdem prea multe nopti si sa dormi daca nu avem altceva mai bun de facut.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Efectele unei nopti nedormite

  1. Bianca says:

    sunt de acord cu tot ce scrie aici. eu daca nu dorm o noapte cum trebuie a doua zi nu sunt bun de nimic si nici nu pot sa dor foarte mult a doua noapte ca sa recuperez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *