Faci SEO singur?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
SEO Services - SEOpitch

SEO Services – SEOpitch

Sa iti faci SEO pentru siteul tau nu este cea mai usoara treaba, chiar daca poate parea simplu dupa ce citesti cateva informatii despre acest subiect. Initial, daca te informezi putin, pare ca este ceva simplu si ca oricine ar putea sa isi optimizeze siteul pentru motoarele de cautare, dar daca incepi sa muncesti la promovarea unui site, vei vedea ca este foarte mult de munca si concurenta mare cu care ne confruntam in ultima perioada ne pune probleme tuturor.

Pentru a putea sa faci singur SEO la siteurile tale ai nevoie de mai multe unelte care te vor ajuta sa analizezi rezultatele, sa stii ce trebuie sa imbunatatesti si sa iti automatizezi treaba cat de mult timp. Cei mai multi folosesc diverse programe care fac treaba in locul lor, cel putin pana la un anumite punct. Astfel, iti va fi mult mai usor sa iti atingi obiectivele, fiind destul de greu sa faci totul manual.

Inainte de a te gandi daca sa faci treaba singur sau sa apelezi la o companie specializata in acest domeniu, trebuie analizezi cu grija concurenta pentru a sti daca este nevoie de cineva cu experienta sau daca poti face asta singur. Depinde foarte mult de concurenta pe care o ai pe anumite cuvinte cheie, daca este o nisa usoara poti chiar tu sa te apuci sa lucrezi la site si sa il optimizezi cat de bine stii. Daca ai parte de o nisa grea cu siteuri puternice pe prima pagina, nu vei reusi foarte usor sa iti ridici siteul daca nu iti face promovarea cineva cu experienta si care detine uneltele necesare pentru a sti exact unde “sa loveasca”.

Foarte important este si link buildingul, fiind unul dintre factorii decisivi pentru pozitionarea siteurilor in Google. Companiile care fac SEO au metode proprii de a aduce linkuri puternice spre siteul tau, metode pe care tu nu le vei putea obtine foarte usor. Daca nu ai niste idei bune si siteuri la indemana unde sa poti posta oricand un advertorial sau un link, iti va fi greu sa aduci linkuri spre siteul pe care vrei sa-l promovezi. Aici ai un articol de la moz.com, un articol interesant in care iti explica cateva lucruri esentiale ce tin de link building.

Daca vrei sa citesti informatii despre acest subiect, cauta articole noi pentru ca multe metode vechi nu mai functioneaza si pot chiar sa iti afecteze siteul, atragand penalizari.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *