Idei de promovare offline

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Chiar daca in ultima vreme promovarea se axeaza mai mult in mediul online, pot sa spun ca inca mai functioneaza si cea offline. Acum internetul este folosit de tot mai multe persoane, din toate categoriile de varsta, motiv pentru care majoritatea celor care vor sa isi promoveze afacerile o fac in mediul online.

Este foarte usor sa iti promovezi firma pe internet, sunt o multime de instrumente pe care le poti folosi pentru a ajunge la potentialii clienti. Rezultatele sunt, de cele mai multe ori, mai bune decat cele din mediul offline, iar costurile pot fi uneori chiar mai mici. Totusi, cand vine vorba de costuri, daca vrei sa faci o companie mare in mediul online, cu siguranta vei avea nevoie de sume mari de bani pentru ati atinge obiectivele, avand in vedere ca este o concurenta mare si toti isi doresc ca rezultatele lor sa fie cat mai bune.

Astfel, de cele mai multe ori trebuie sa stii cum sa iti intreci concurenta, sa apelezi la instrumente moderne si sa testezi cat mai multe modalitati de promovare, pentru a vedea care iti ofera rezultatele cele mai bune.

Cum iti poti promova afacerea si in mediul offline?

1. Afise. Daca doriti sa promovati un brand local, un eveniment sau o companie care ofera servicii doar intr-un anumit oras, cu siguranta cea mai buna idee este lipirea de afise in locurile cele mai aglomerate. Gasesti multe companii care ofera servicii de printare afise asa ca nu va fi greu sa obtii afisele de care ai nevoie. Important este sa alegi un design cat mai atragator, astfel vei reusi sa atragi atentia cat mai multor persoane, care iti pot deveni clienti pe viitor.

2. Flyere. Inca se mai folosesc foarte mult flyerele in promovarea offline, iar de multe ori au un rezultat foarte bun. Poti gasi usor o companie care sa se ocupe cu distributia de flyere intr-un anumit oras, asta daca nu vrei sa angajezi cu persoane care sa se ocupe cu asta. Majoritatea companiilor care se deschis pe plan local, aleg aceasta varianta pentru a se promova. In general, lumea este curioasa de cea ce s-a deschis recent si va citit flyerul primit, asa ca poti atrage destul de usor clienti.

3. Carti de vizita. Daca oferi anumite servicii si doresti ca vechii tai clienti sa isi aminteasca de tine atunci cand mai au nevoie de serviciile respective, o varianta foarte buna sunt cartile de vizita. Se folosesc foarte des si sunt utile. Poti sa iti procuri foarte usor carti de vizita, la preturi foarte mici. Este recomandat sa lasi clientilor tai o carte de vizita, daca acestia nu vor mai avea nevoie de serviciile tale, probabil vor oferi cartea de vizita altor cunostiinte.

In concluzie, promovarea offline este inca folosita, chiar daca marile companii s-au indreptat mai mult spre cea online, cu siguranta nu va “muri” prea curand promovarea offline. Din acest motiv, ar fi bine sa le combini pe amandoua si sa gasesti “reteta” care functioneaza cel mai bine pentru tine.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *