Incalzirea cu Panouri Radiante cu Infrarosu. Incalzire eficienta si sanatoas

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Panourile radiante cu infrarosu sunt corpuri cu o compozitie speciala, care transforma energia electrica in radiatie infrarosie, cu un randament foarte mare. Transferul de energie dintre panourile radiante si corpurile din camera se face in mod direct, spre deosebire de sistemele clasice de incalzire, unde transferul de energie se face prin incalzirea aerului. In cazul paourilor radiante cu infrarosu, aerul va fin incalzit de corpurile respective.

Functionarea panourilor radiante cu infrarosu se bazeaza pe acelasi principiu prin care soarele incalzeste pamantul. Ele sunt corpuri plane de dimensiuni si puteri diferite.

Fiecarei camere i se potriveste un anumit tip de panou (putere ,dimensiune). In functie de dimensiunile camerei si de gradul de izolatie al acesteia este posibil sa fie nevoie de instalarea mai multor panouri radiante cu infrarosu intr-o camera.

In ceea ce priveste instalarea, specialistii recomanda pentru eficienta maxima, instalarea pe tavan, cat mai aproape de centrul incaperii. Aceeasi specialisti sustin ca instalarea se poate realiza si pe un perete lateral, dar trebuie sa se tina cont de acest aspect atunci cand se face dimensionarea.

Dimensionarea reprezinta cel mai important aspect in alegerea celui mai potrivit panou radiant cu infrarosu asa ca, nu cumparati panouri radiante cu infrarosu de la oricine. Dimensionarea se face pe baza anumitor cunostinte, pe care le au oamenii experimentati.

Ca si recomandare, puteti apela cu incredere la cei de la: panouri-radiante-infrarosii.ro.

Panouri Radiante cu Infrarosu. Consum de energie

Incalzind cu un randament de aproape 100%, panourile radiante cu infrarosu sunt printre cele mai economice sisteme de incalzire existente pe piata romaneasca la ora acuala.

Ca si exemplu, pentru o camera de 16 mp se va inregistra, in medie, un consum de 90 lei/ luna. Vor exista diferente in plus sau in minus in functie de gradul izolatiei.

Panouri Radiante cu Infrarosu. Efecte asupra sanatatii

Panourile radiante cu infrarosu, prin radiatiile infrarosii emise, produc o serie de efecte benefice pentru sanatate.

Printre acestea se numara:

  • intaresc sistemul imunitar;
  • imbunatatesc vederea si previne aparitia bolilor oculare;
  • previn o gama larga de alergii;
  • duc la cresterea libidoului;
  • Previn cancerul;
  • vindeca herpesul Zoster;
  • etc.

Mai multe informatii despre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu gasiti AICI.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *