Informatii interesante despre pantofi

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Atunci când grecii antici au pus în scenă piese, costumele au fost cruciale pentru ca publicul să identifice personajele. Expertii in moda scriu că actorii tragici au creat pantofii numiți “buskins” sau pantofii cu  platformă ridicata, pentru a simboliza superioritatea lor față de actorii comici, care ar purta șosete simple.

La sfârșitul anilor 1800, oamenii au început să-și numească pantofii sport adidași pentru că au tălpi de cauciuc care le-au permis oamenilor să meargă sau să se strecoare în jurul lor fără a face un sunet.

Talpa roșie a lui Louboutins este inspirată de desenul lui Andy Warhol.

Potrivit The New Yorker, în 1993, Louboutin a vrut să facă un pantof inspirat de desenul lui Warhol “Flowers”. Când a sosit prototipul pantofului, el a fost mulțumit de el, dar totuși nu a putut să scape de sentimentul că “desenul era încă mai puternic”. S-a uitat în jur și a văzut un asistent folosind oja  roșie aprins. El a luat oja si a intins-o ​​pe talpa neagră a pantofului.

Salariul dvs. ar putea determina tipul de pantofi pe care îl purtați la lucru.

Potrivit unui sondaj de la Beso.com realizat în 2013, printre 6250 de femei, 71% dintre femeile chestionate care castiga mai puțin de 40.000 de dolari pe an nu mai poartă niciodată pantofi cu toc, în timp ce 21% dintre aceștia fac 150.000 de dolari și cumpara mai multe perechi de pantofi cu toc pentru a lucra în fiecare zi.

Dr. Martens au fost considerate inițial cizme de lucru practice pentru bărbații deoarece aveau  tălpi cu amortizare în aer. Acestea au fost create de inventatorii germani, dr. Maertens și de prietenul său, Dr. Funck, care a inventat talpa încălțămintei cu aer. A fost comercializat pentru bărbații care lucrau cu încălțăminte de încredere și au devenit populare în anii ’70 în rândul mișcării de contracultură și punk-music a Marii Britanii.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *