Motive pentru care sa alegi o casa din lemn

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Fiecare doreste sa aiba locul lui, casa lui unde sa poate sta fara sa depinde de nimeni. Chiar daca este o casa mai mic, un apartament sau o garsoniera, atunci cand ai locul tau este mult mai bine decat atunci cand stai cu chirie si esti nevoit sa platesti o suma mare de bani proprietarilor. Sa ai o casa este un lucru bun, chiar daca locuiesti in alta tara sau esti mai mereu pe drumuri, este posibil ca la o anumita varsta sa doresti sa te intorci acasa, iar daca ai deja ceva in tara, va fi binevenit.

Cu siguranta sunt si persoane care nu isi doresc o casa a lor, prefera sa stea tot timpul in alta parte, sa se mute des si sa calatoareasca in cat mai multe locuri, pentru a descoperi lumea. Pot sa spun ca asa as prefera si eu sa fac, dar nu este atat de usor pe cat pare. Pentru a putea calatori ai nevoie de multi bani si curaj, sa te muti tot timpul in locuri noi si sa te acomodezi cu alte nivele de trai. Daca ai deja terenul cumpara si vrei sa ridici o casa, dar inca nu te-ai hotarat exact ce ai putea sa faci, cel mai bine ar fi sa te gandesti si la o casa din lemn.

Stiu ca pentru unii ar putea suna ciudat si nu ar lua niciodata in calcul o astfel de  varianta, dar daca se gandesc mai bine si se informeaza exact despre ce avantaje iti aduce o casa din lemn, s-ar putea sa-si schimbe parerea. Sunt proiecte case de lemn pe internet care te pot interesa, o mica cauta te va lamuri.

Pretul 

O casa din lemn este mult mai ieftina decat una din beton. Pretul materialelor de constructie este mai mic, deci te va costa mai putin daca vrei sa ridici o casa din lemn. Banii sunt o mare problema in zilele noastre, asa ca ceva mai ieftin dar util este binevenit intotdeauna.

Timpul de executie

In maxim 3 luni vei avea casa construita exact asa cum vrei tu, nu va trebui sa astepti chiar ani intregi pana sa ai casa terminata. O casa din lemn nu dureaza mult pana este terminat, daca alegi firma potrivita care sa aiba experienta in domeniu, vei avea o casa noua in scurt timp.

Izolare termica

Atunci cand vine factura la gaz iarna, este o mare bataie de cap. Preturile mari ne fac tuturor probleme in a plati datoriile, motiv pentru care o casa izolata mai bine din punct de vedere termic ne va costa mai putin si pe termen lung. Vara vei avea parte de o casa mai racoroasa, te vei putea relaxa mai bine decat atunci cand stai intr-o casa din beton, unde nu prea poti rezista fara aer conditionat.

Rezistenta la cutremure

Pentru ca sunt flexibile, nu vor fi probleme in caz de cutremur, iar cum tara noastra este intr-o zona activa seismic, ar trebui sa ne gandim si la acest aspect. O casa din lemn nu va ceda atat de usor la un cutremur, lucru foarte important. Avand in vedere aceste aspecte, tu ce casa alegi?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *