Motive pentru care sa consumi o cantitate moderata de vin

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Chiar daca este o bautura alcoolica, vinul nu este la fel de daunator ca alte bauturi, care ne afecteaza organismul intr-un mod negativ. Auzim tot timpul ca nu este recomandat sa consumam bauturi alcoolice intr-o cantitate excesiva, dar daca stim sa ne limitam consumul de alcool si daca consumam doar bauturi naturale care nu sunt pline de tot felul de chimicale nu vor avea de suferit. Chiar si medicii ne recomanda bem cate un pahar de vin dupa masa, dar asta doar daca este vorba de vin natural care sa nu aibe diferite produse chimice adaugate, produse care ne pot afecta sanatatea.

Vinul are si el beneficiile lui, beneficii de care putem profita daca il consumam cu masura si suntem tot timpul atenti la cantitatea pe care o bem si la calitatea lui.

Hai sa vedem care sunt beneficiile vinului rosu:

1. Vinul rosu te ajuta sa dormi mai bine, daca bei un pahar de vin rosu bogat in melatonina vei avea un somn mai linistit si mai odihnitor. Acesta lucru este demonstrat de studii, care au aratat ca oamenii care au consumat un pahar de vin rosu inainte de culcare s-au trezit mai odihniti, avand un somn mai linistitor. Sunt sigur ca multi dintre noi am avea nevoie de asta, mai ales atunci cand ajungem acasa obositi sau trebuie sa ne trezim dimineata devreme pentru ca avem anumite treburi. Atunci ai nevoie de un somn bun, pentru a putea continua treaba in ritmul potrivit si la o eficienta sporita.

2. Afectiunile inimii au inceput sa fie din ce in ce mai frecvente la persoanele de toate tipurile, iar din acest motiv ar trebui sa avem mare grija la cea ce consumam, mai ales daca este posibil sa ne afecteze in acest fel. Un pahar de vin rosu poate ajuta pe oricine sa previna aparitia bolilor de inima, care pot fi, de cele mai multe ori, fatale. Deci, ar fi recomandat sa bei cate un pahar de vin rosu in timpul mesei, astfel vei avea parte de anumite beneficii care iti pot asigura o viata mai sanatoasa.

3. Vinul rosu poateĀ combata efectul negativ pe care il au tigarile asupra vaselor de sange. Stim cu totii cat de nocive sunt tigarile si cat de mult afecteaza sanatatea fiecaruia. Fumatul are efect si asupra vaselor de sange, efectand capacitatea lor de a se relaxa in mod natural. Consumul de vin rosu poate combate acest efect si astfel puteti avea o viata mai buna si cu riscul redus de a avea probleme din cauza vaselor de sange.

4. Un alt studiu a dovedit ca persoanele care consuma vin rosu au o sanatate mintala mai buna. Studiul a fost realizat pe mai multe persoane cu varste cuprinde intre 55 si 80 de ani, demonstrand ca acestia au un risc mai scazut la bolile care apar la o varsta inaintata, fiind mai sanatosi si din punct de vedere mental.

Atunci cand vine vorba de vin, trebuie sa stii ce sa alegi, ce soiuri sunt mai bune si care au mai multe beneficii, asa ca trebuie sa cumperi doar de la magazine de incredere, cum ar fi premiumwines.ro.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *