Obiective turistice in Islanda

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Islanda este o tara insulara situata in partea de nord a Oceanului Atlantic. Apartine continetului European si o tara de mici dimensiuni. In jur de 313.000 oameni locuiesc in Islanda, pe o suprafata de 103.000 km patrati. Capitala se afla la Reykjavik, fiind si cel mai mare oras din tara.

Mi-ar place mult sa pot pleca in Islanda, sa am parte de o mica excursie pe teritoriul acestei tari. Chiar daca este friguroasa si nu prea agreez temperaturile scazute, daca este vorba de o vacanta frumoasa in care sa vizitez locuri uimitoare cu peisaje de neuitat, pot indura ceva frig. Cand cineva isi face planul pentru o vacanta, in primul rand se intereseaza ce locuri poate vizita in tara respectiva. Peste tot sunt obiective turistice frumoase, care pot fi vizitate de oricine, motiv pentru care trebuie sa le cauti pe internet, pentru a le alege pe cele mai potrivite pentru tine.

1. Balenele

Probabil nu ai avut prea multe ocazii sa vezi balene, asa ca ar trebui sa profiti de prima ocazie ivita. Daca te afli intr-o vacanta in Islanda nu ar trebui sa uiti sa treci in programul tau si o excursie pe mare pentru a vedea balenele. Daca te afli in capitala tarii, Reykjavik, vei putea alege din mai multe oferte pentru un tur pe mare, avand ca scop privirea balenelor.

2. Skogafoss

Sigur ti-ar placea sa vezi o cascada aflata in mijlocu naturii. Cascada Skogafoss intra in aceasta categorie, cu o latime de 25 metri si o inaltime de 60 metri, poate fi considerata una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Imprejurimile au un rol important in formarea unei imaginii bune a cascadei, oferindu-i o panorama mai frumoasa.

3. Parcul National Thingvellir

In orice tara te-ai duce este important sa vizitezi un parc national din tara respectiva. Un parc national are o mare importanta, acolo aflandu-se obiective turistice care merita vazute, motiv pentru care ar trebui sa te gandesti mai bine cand iti programezi o vacanta. Parcul National Thingvellir are o mare importanta pentru Islanda, mii de turisti vizintandu-l anual.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *