Popularitatea instalatiilor de climatizare S.U.A.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Aproximativ 87% din cele 113,6 milioane de case din S.U.A. din 2009 au avut echipamente de aer condiționat, potrivit datelor publicate de Administrația SUA pentru informații energetice (EIA). Acest număr a crescut de la aproximativ 68% în 1993. Noi date din studiul privind consumul energetic rezidențial al EIA (RECS) arată o saturație aproape totală a aerului condiționat în sud și o creștere de două cifre în toate regiunile rămase în această perioadă. Cu excepția câtorva regiuni temperate de pe Coasta de Vest, aparatele de aer condiționat sunt în prezent echipamente standard în majoritatea locuințelor, în special în cele nou construite.

Standardele federale de performanță pentru eficiența energetică pentru aer condiționat au fost adoptate pentru aer condiționat de tip coloana  în 1990 și pentru centralele de aer condiționat din 1992 și au fost actualizate de atunci. În 2009, 10,1 milioane de locuințe au avut echipamente de răcire care au precedat primele standarde federale de eficiență și că este probabil ca echipamentele să utilizeze mai mult de două ori mai multă energie decât echipamentele fabricate astăzi.

Tendințele notabile ale caracteristicilor centrale ale aerului condiționat arată astfel:

78% din casele cu aer condiționat central (55 milioane de locuințe) utilizează echipamente instalate începând cu 1993.

Casele construite în anii 1970 și 1980 au cea mai mare pondere a echipamentului de aer condiționat care precede standardele cerute de eficiență, sugerând că echipamentul original este utilizat pe scară largă.

Noile date colectate prin EIA evidențiază, de asemenea, alte oportunități pentru îmbunătățiri la domiciliu și întreținere a echipamentelor, care pot îmbunătăți atât performanțele de aer condiționat și încălzirea spațiului, cât și costurile reduse ale energiei.

Deși este o practică obișnuită pentru americani să aibă servicii de întreținere sau întreținere de rutină pe autovehiculele lor, doar 42 la sută fac același lucru pentru sistemele centrale de aer condiționat și 40 la sută pentru sistemele principale de încălzire a spațiului.

Aproximativ 80% din casele din S.U.A. construite între 2000 și 2009 au geamuri duble sau triple cu eficiență energetică, de la doar 52% din casele construite înainte de 1990.

Mai mult de 40 de milioane de gospodării (35 la sută) au adăugat împrăștieri de vreme sau căldură pentru a reduce scurgerile de aer din casele lor, iar 26 milioane (23%) au adăugat izolație peretilor.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *