Presiunea anvelopelor iarna

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Presiunea anvelopelor iarna

După cum vom explica, temperaturile scăzute pot contribui adesea la o presiune scăzută a pneurilor, iar presiunea scăzută a anvelopei ar putea implica pericole si deteriorarea in timp a anvelopelor.

Ce influența are vremea rece asupra presiunii în anvelope

În primul rând, o lecție rapidă: când temperatura scade, moleculele din aer se mișcă mai încet și se agită împreună. Atunci când temperatura crește, moleculele se mișcă mai repede și mai departe una de alta!

Puteți testa acest concept foarte simplu si usor. Doar puneți o minge de baschet afara iarna  și așteptați! Mingea se va desumfla în aerul rece dimineața, apoi se va re-umfla în căldura după-amiezii.

Atunci când acest concept se joacă în interiorul anvelopelor dvs., acesta poate afecta presiunea acestora.

În timp ce presiunea în anvelopele auto   ar trebui să revină după trecerea aerului rece (presupunând că trece și anvelopele dvs. nu au petice sau găuri), presiunea scăzută a anvelopei nu trebuie ignorată.

Presiunea scăzută a pneurilor poate duce la:

Timp de oprire sporit: Anvelopele cu presiune scăzută pot mari timpul de frânare și se pot deplasa mai ușor pe trotuarul umed.

Economie redusă a combustibilului: Anvelopele sub-presiune pot reduce consumul de combustibil cu aproximativ 0,2% pentru fiecare scădere cu 1 PSI a presiunii medii a tuturor anvelopelor, notează Departamentul pentru Energie din S.U.A.

Scăderea duratei de viață a anvelopelor: subipresiunea poate reduce durata de viață a anvelopei și le poate face mai vulnerabile la deteriorări – toate acestea ducând la cumpărarea mai multor anvelope, mai des.

Cum să verificați presiunea în anvelope

O mică scădere a presiunii în anvelope este greu de detectat cu ochiul liber, dar poate avea un impact important asupra conducerii autovehiculului. Anvelopele pot pierde presiunea chiar și atunci când temperaturile rămân constante în timpul iernii. Pentru a fi în siguranță, vă recomandăm să verificați presiunea în anvelope de fiecare dată când vizitați statia de benzina și mai ales când se aprinde indicatorul TPMS.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *