Puterea pantofilor sport

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Toți ii avem, ii iubim cu toții: adidașii. Ei sunt mai mult decât un articol sport, sunt o esență de zi cu zi și o declarație de modă. Colectia de adidași a devenit un hobby popular în ultimii ani. Dar sunt cateva lucruri pe care multi oameni nu le stiu despre pantofii lor preferati. De exemplu: Cum rămâne cu faptul că cea mai mare colecție de pantofi este în valoare de peste 750.000 de dolari și a transformat viața unui tip de la sărac la bogat? Cum este posibil? Răspunsul la asta și la multe alte informații interesante despre adidași, puteți citi mai jos!

Cum au primit numele de adidași?

Există mai multe feluri de cuvinte pentru ei: se numesc “sandshoes”, “joggers” sau “pantofi de gimnastică” în Australia, “canvers” în engleză-nigeriană. Câțiva ani mai târziu, cuvântul ascuns era folosit pentru oamenii care se plimbau în jur, fără a vrea ca alții să ii vadă sau să ii audă. Sneakul în anii 1800 nu a fost atât de ușor precum este astăzi: oamenii purtau pantofi tari și întunecați în acele vremuri. Mai târziu, pantofii din cauciuc au devenit populari și au fost primii pantofi care au fost produși în masă: s-au creat adidași. Principalul lor avantaj: oamenii se pot misca în cele din urmă mai repede și mai liniștit, fără a atrage atenția nimănui.

Cina i-a produs pentru prima dată?

Mulți oameni cred că “Keds” a inventat primele cizme pentru că au fost primii care au comercializat produsul în masă. Inițial, compania “Goodyear” a făcut posibilă producția de adidași în primul rând. În 1839 au fost primii care aveau licența pentru procesul de vulcanizare – mai precis: atașarea cârpei la cauciuc. Pantofii de cauciuc au fost creați pentru prima dată în anii 1870 în Marea Britanie și au fost folosiți pentru a juca criquet – încet au devenit populare în scopuri sportive sub numele de “plimsoll”. În anii 1890, brandul “Keds” a început să producă primii formatori din SUA, descriindu-i ca fiind “primii pantofi usori”.

Care adidași sunt cei mai scumpi din lume?

Poate sau nu poate fi un mit, dar ceea ce este sigur este că rapperul adolescent Kanye West asociat cu “Nike” este unul dintre cei mai scumpi: atunci când a produs albumul său “Yeezus” el a vrut să aibă pantofii potriviți pentru el in turneu, așa că a proiectat “Nike Air Yeezy 2 Red October” și a anunțat prin intermediul Twitter că sunt pusi în vânzare. Zece minute mai târziu, au fost vânduti – fiecare pentru 245 de dolari. Ulterior, au fost re-vândute pe Ebay – cea mai mare sumă de bani pe care cineva le-a plătit pentru ei este suspectată a fi de 17 milioane de dolari. Acum, la doi ani după lansare, Kanye a semnat un contract cu “competitorul” Nike “Adidas”. În octombrie 2016, al doilea său adidas, “Adidas Original Yeezy Boost 750”, va fi lansat.

Care este cel mai mare sneaker de toate timpurile?

El este numit Mark “Major” Farese și este cel mai faimos pantof sport   din lume. El deține peste 3.000 de perechi de adidași în valoare de peste 750.000 de dolari. Unii dintre ei sunt mai multe tipuri de “Yeezys”, “Air MAGs” și “Air Jordan 4 Undefeated”, care sunt cei mai populari. A crescut ca un copil sărac în Bronx și apoi și-a transformat hobby-ul într-o profesie, prin colectarea tuturor banilor pe care îi deținea și a investit-o în adidași. El  cumpăra o pereche și o vindea de șase ori mai mult decât au costat înainte. Acum este plătit pentru că este un ambasador al mărcii.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *