In sfarsit, nefumator – Allen Carr

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

In 1983, Allen Carr a conceput aceasta metoda pentru a renunta definitiv la fumat, aceasta carte devenind rapid un best-seller vandut in peste 14 milioane de exemplare in lumea intreaga. Allen Carr este un autor britanic care s-a concentrat asupra scrierii unor carti in care sa le dea oamenilor sfaturi cum sa renunte la dependenta de fumat sau la dependenta de alcool. Allen Carr este un autor de succes, un fost expert contabil si creatorul unei metode de renuntare la fumat bazata pe ideea ca principala dificultate intalnita de fumatori in momentul in care decid sa renunte la fumat este teama se a se lasa de fumat, maidegraba decat dependenta de nicotina.

Daca ai decide brusc sa te lasi de fumat? Fara medicamente, fara substitute insa gratie unei abordari psihologice si comportamentale care si-a dovedit eficienta asupra milioane de cititori pana in prezent. Fumator ocazional sau dependent, preocupat de greutatea ta sau neincrezator in propriile tale forte, metoda lui Allen Carr este ideala pentru tine. Alege sa fii liber, alege sa renunti la fumat.

Cum ne lasam de fumat cu ajutorul metodei lui Allen Carr? Inainte de a ajunge sa decizi ca vrei sa te lasi de fumat trebuie, in mod obligatoriu, sa constientizezi urmatoarele lucruri: actualmente, cateva milioane de persoane mor anual din cauza dependentei de nicotina iar aceata cifra creste din nefericire de la an la an. Nicotina este cel mai puternic drog cunoscut vreodata ce creeaza dependenta. Dupa stingerea tigarii nicotina incepe sa paraseasca destul de rapid organismul. Dupa 30 de minute de la stingerea tigarii nivelul de nicotina scade la jumatate iar intr-un interval de o ora ajunge la un sfert ceea ce explica nevoia fumatorilor de a fuma minim un pachet pe zi.

Ingrasatul reprezinta o adevarata problema pentru fumatori, numerosi sunt cei care se tem sa renunte la fumat penru a nu lua proportii, femeile in special.

Allen Carr sustine in cartea sa ca poti, chiar vei fi nefumator. Deoarece ai devenit si tu de-a lungul timpului constient de faptul ca fumatul nu iti confera nici sprijin, nici placere iar in loc sa tanjesti dupa o tigara dupa care sa te simti nefericit din nou, cum ar fi sa renunti la fumat? Adopta atitudinea opusa cu alte cuvinte din moment ce stii cum functioneaza aceasta insealatorie deosebit de abila. Repeta-ti urmatoarele cuvinte de mai multe ori: nu ma voi mai lasa pacalit sa trag in plamani aceasta otrava alba. Nu-i asa ca este minunat? Sunt in sfarsit liber!

Trebuie sa accepti ca orice schimbare in viata, fie ea pozitiva sau negativa (o masina noua, un loc nou de munca) necesita o anumita perioada de acomodare. Aminteste-ti ca toate neajunusrile minore sau majore prin care vei trece odata ce decizi sa te lasi de fumat sunt provocate de faptul ca ai cazut in capcana. Aceasta carte incearca sa ne faca constienti de faptul ca in primele zile creierul nostru va urla pur si simplu dupa o tigara. Gandurile care iti trec prin minte sunt urmatoarele: Mi-ar placea sa fumez acum o tigara. Cat timp va dura acest tanjit? Voi fi vreodata liber? Daca urmezi acest drum, vei alege de fapt sa tanjeşti, dar ar fi un gest cam stupid din partea ta. Alegand astfel, nu vei fi niciodata liber.

Doar daca citesti toata aceasta carte, cu mintea deschisa, si fara preconceptii, vei ajunge sa stii care este intreaga faza cu fenomenul fumatului, iar daca vei ajunge sa intelegi cum functioneaza de fapt tot acest fenomen (de ce se apuca oamenii de fumat, de ce continua sa fumeze, de ce nu se pot lasa de fumat, cum actioneaza tigara, cum se manifesta dependenta de fumat, ce trebuie sa faci ca sa te lasi de fumat etc), doar daca vei intelege toate aceste lucruri precum si toate celelalte chestii explicate in carte, doar atunci te vei putea lasa usor de fumat. Ca sa poţi sa rezolvi o problema, trebuie in primul şi in primul rand sa o inţelegi. Este valabil pentru orice aspect al vieţii umane. Deci citeste intreaga carte  ca sa intelegi ce inseamna de fapt fumatul!

Nu e nevoie sa il crezi pe cuvant pe Allen Carr, este de ajuns sa vezi cat de logic, rational si plauzibil este ceea ce spune.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *