Sfaturi importante pentru culturisti

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Fie ca esti incepator, fie ca esti deja specialist in domeniul culturismului, cu siguranta ca ai nevoie mereu de unele sfaturi sau trucuri care sa te ajute in demersul tau. Care sunt cele mai importante sfaturi pentru culturisti?

Nu sari niciodata peste micul dejun. Iti vei incetini astfel metabolismul, mai ales daca incerci sa slabesti. Nu vei mai reusi sa scapi atat de usor de grasime si te vei expune unor excese alimentare mai tarziu. Si daca obiectivul tau principal este dezvoltarea masei musculare, te vei priva de nutrientii de care ai nevoie.

Proteinele trebuie sa fie o prioritate pentru tine. Proteinele sunt foarte importante atunci cand vrei sa te antrenezi mai intens. Si cum atletii si culturistii se afla intr-un ciclu continuu de degradare si de reconstructie musculara, acestia au nevoie reala de proteine. Consuma alimente care contin proteine si aminoacizi esentiali, care sunt atu de pret atunci cand vrei sa iti « construiesti » muschii. Dar daca simti cumva ca alimentatia nu este de ajuns, poti miza pe unele suplimente precum Amino Max 8000 de la Gaspari Nutriton. Acesta are o formula unica, bazata pe un amestec de lactalbumina hidrolizata din proteina de zer, aminoacizi, L-leucina si L-taurina. Te va ajuta deci foarte mult atunci cand vine vorba despre dezvoltarea fortei si a rezistentei.

Care este cel mai bun moment pentru antrenament? Studiile spun ca dupa-masa. In aceasta perioada a zilei, temperatura corpului este mai ridicata iar muschi mai calzi inseamna muschi mai puternici.

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru a te antrena in timpul saptamanii, poti incerca sa faci doua sedinte pe saptamana pentru intreg corpul.

Apa trebuie sa fie considerata drept al patrulea macronutrient. Daca iti planifici mesele cu strictete si seriozitate, asa ar trebui sa faci si cu consumul apei. Este un compus nutritional major. Ar trebui deci sa consumi cel putin 2 litri de apa pe zi.

Nu uita nici de vitamina C. Are o multime de beneficii minunate pentru culturisti. Este un antioxidant puternic, are un rol foarte important in sinteza tisulara si poate ameliora sensibilitatea la insulina.

Atunci cand vrei sa iti dezvolti masa musculara, somnul este la fel de importtant ca si un regim alimentar riguros. Deci 8 ore de somn neintrerupt poate sa fie cea mai buna idee pentru culturistii care trag din greu la fiare.

Un lucru foarte important de retinut -trebuie sa dezvolti si sa incerci sa ii stimulezi, nu sa ii distrugi. Si da, intensitatea antrenamentelor este foarte importanta, dar excesele pot sa fie uneori daunatoare.

Regularitatea este regula de aur aici. Este foarte important sa mananci la ore regulate si potrivite dar sa nu faci din asta o obsesie. Daca mai calci stramb din cand in cand nu te ingrijora. Dar nu fa din asta un obicei. Informatii utile poti gasi si pe www.kiwigym.ro

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *