Tipuri de anvelope

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Există mai multe tipuri de anvelope iar unele dintre ele sunt adecvate în anumite țări, în funcție de aria geografică.

Anvelopele all season sunt anvelope care au o parte din caracteristici și îndeplinesc proprietățile unei anvelope de iarnă, dar cu anumite trăsături de la anvelopele de vară, acestea fiind adecvate mai ales acolo unde clima este destul de blândă iarna. Pe majoritatea anvelopelor all season sunt inscripționate literele M și S de la Mud (noroi) și Snow (zăpadă), ceea ce înseamnă că sunt legale în perioada iernii, plus un demn care reprezintă un fulg.

Mai există și anvelope cu rezitență mică la rulare, care au propietatea că neopunând rezistență la rulare, astfel că rulează cu ușurință și consumă mai puțin combustibil decât unele de vară, normale.

Anvelopele runflat Dunlop SP MAXX  intră în categoria anvelopelor cu care îți poți continua călătoria chiar dacă ai făcut o pană, doar că trebuie să rulezi cu o viteză de maxim 80 de km pe oră; acest tip de anvelopă trebuie apoi înlocuită deoarece nu mai poate fi reparată, dar cel puțin nu există posibilitatea să nu îți mai continui traseul și să trebuiască să repari roata.

Eixistă și anvelope off road, anume acele anvelope pe care le poți utiliza pe toate tipurile de drumuri și care au aderență pe teren accidentat, mai ales, dar care pe drumuri asfaltate nu merg atât de repede și consumă foarte mult combustibil.

Mai există o categorie de anvelope speciale pentru curse, care au o suprafață foarte lată care intră în contact cu solul și care nu au aderență decât în condiții de drum ideale și nu pe ploaie, iar acestea nu sunt legale, fiind interzise în traficul normal.

Alte anvelope care există pe piață sunt cele cu crampoane sunt anvelope speciale pentru iarnă care sunt prevăzute cu un fel de cuie metalice care se înfig în gheață și care au aderență pe suprafețe alunecoase, doar că ele sunt interzise în anumite țări.

Există mai multe tipuri de anvelope dar important este ca iarna acestea să fie inscripționate cu literele M+S+ *.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *