Top 10 cele mai ecologice masini

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Atunci cand vine vorba de ecologie, tot mai multi oameni incep sa devina mai interesati, chiar daca pana acum nu prea s-au interesat de acest subiect. Tot mai multi oameni au inceput sa devina interesati de acest subiect, pentru ca si-au dat seama cat de mult conteaza sa fim sanatosi si sa traim intr-un mediu sanatos. Din pacate, asta nu prea este posibil, cu atat de multe masini in oras si tot felul de fabrici care polueaza mai mult ca oricand.

Din acest motiv, unii producatori auto au inceput sa scoata pe piata masini care sa nu mai polueze atat de mult, iar asta este foarte bine. Ma bucur ca principalii producatori auto au inceput sa fie interesati si de asta, iar acum se intrec in masini ecologice, fiecare dorind sa ocupe un loc cat mai sus, pentru a-si ridica imaginea companiei, asta contand foarte mult pentru succesul lor.

In top 10 se afla marci cunoscute de noi, care in 2013 au reusit sa aiba un numar mic de emisii de CO2. Renault a ocupat locul 1, avand doar 110,1 g/km emisii de CO2. Peugeot a avut doar 114,9 g/km emisii in anul 2013, ocupand locul 2. Pe locul 3 se afla Toyota, cu 115,9 g/km. Citroen este marca auto de pe locul 4, cu 116,2 g/km emisii pe CO2 in 2013. Pe locul 5 ii gasim pe cei de la Fiat, care s-au aflat in top cu un an in urma, au reusit sa aduca emisiile de CO2 la un numar de 118,1 g/km. Cu o diferenta mica, avand doar 118,9 g/km, Seat se afla pe locul 6. Ford ocupa locul 7, cu doar 122,1 g/km emisii de CO2. Locul 8 este ocupat de Skoda, cu 125,3 g/km. In top 10 avem si o marca romaneasca, Dacia ocupa locul 9, cu 127,1 g/km. Ultimul loc din topul acesta este ocupat de Suzuki, care se afla la o mica diferenta de masina romaneasca, cu 127,3 g/km.

Desigur, cele mai ecologice masini sunt cele electrice, dar inca nu sunt foarte populare, insa cu timpul, vor deveni mult mai cumpara, cu siguranta.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *