Trenul Transsiberian – o vacanta diferita

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

9934 de kilometric, 900 de gari, 7 fuse orare: calea ferata ce leaga Moscova de Beijing reprezinta o experienta nepretuita pentru multi calatori. Peisajele bulversante traversate de Transsiberian nu are cum sa te lase indiferent, te vor transporta in inima unei tari ilustrate de Dostoievski si de Tolstoi. Trecand prin friguri siberiene si maiestuosul lac Baikal, acest periplu te va marca pentru totdeauna.

Parerile sunt impartite in ceea ce priveste achizitionarea biletelor pentru trenul Transsiberian. Chiar daca poate parea putin complicat si riscant, cumpararea biletelor direct din gara este fara indoiala mai economica. Insa numeroase sunt persoanele care prefera sa isi achizitioneze biletul prin intermediul agentiilor. Preturile sunt impartite in functie de trei clase. Primul ofera o cuseta intr-un compartiment cu doua paturi tin timp ce al doilea bilet ofera un compartiment cu doua paturi. In ceea ce priveste clasa trei, cea folosita de majoritatea din rusi pentru deplasari, este constituita din dormitoare deschise cu 54 de paturi pe vagon, aranjate in blocuri de cate patru paturi plus doua paturi de-a lungul culoarului.

Transsiberianul este fantezia multor pasionati de calatorii si trenul poporului rus. Astfel, ai putea avea sansa, privilegiul chiar, sa imparti compartimentul cu studenti care se intorc acasa in sanul familiei, cu soldati sau chiar calugari. Toti acestia se aduna in vagonul restaurant si nu ezita sa se cinsteasca cu un pahar de vodka. Aflat in compartiment vei privi cu uimire peisajul siberian care iti trece prin fata ochilor. O calatorie cu Transsiberianul este cea mai buna modalitate de a descoperi clasicii literaturii ruse si sa uiti de notiunea timpului.

Unul din punctele forte ale calatoriei cu Transsiberianul este sosirea la lacul Baikal dupa cateva zile de drum. Situat in partea de sud-est a Siberiei, acesta este cel mai vechi lac din lume – 25 de milioane de ani – dar si cel mai adanc (1700m). Cunoscut pentru adancimile sale abisale si puritatea apelor, ochiul albastru al Siberiei are o valoare exceptionala pentru oamenii de stiinta. Vechimea sa si izolarea sa au produs o fauna de apa dulce, cea mai bogata si cea mai originala de pe planeta.

Pitoresc, peisajul oferit calatorilor din trenul Transsiberian se schimba in functie de anotimp. O calatorie cu Transsiberianul reprezinta in egala masura ocazia ideala de a face o incursiune in trecutul communist al tarii tarilor. Cea mai buna modalitate de a calatori in timp, ocazia perfecta de a parcurge numai putin de o patrime din suprafata planetei.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

2 Responses to Trenul Transsiberian – o vacanta diferita

 1. smart studio says:

  Rusia o tara frumoasa cu unele din cele mai mari frumuseti ale naturii ! Este foarte adevarat ca toate aceste locuri sunt de o frumusete si grandoare iesite din comun dar, nu oricine isi poate permite acest lux !!! oricum este un vis frumos care intr-o zi poate devenii realitate.

 2. G. Nedelcu says:

  Pace!

  Va multumim pentru informatii.
  Visez la aceasta calatorie.
  Apreciez Rusia cu splendoarea peisajului,sufletul slav, arta si cultura.

  O zi buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *