Unelte care iti vor face viata mai usoara

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Pe vremuri, trebuia sa ne ridicam pentru a schimba postul de televiziune sau sa stam in picioare pentru a vorbi la telefonul instalat pe peretele holului de la intrare. Azi, viata noastra este mai usoara, pana si treburile casnice nu mai reprezinta o corvoada datorita numeroaselor unelte care ne fac viata mai usoara preum masina de spalat vase sau robotul de bucatarie. Care sunt acele unelte care ne fac zi de zi viata mai usoara?

Aspiratorul. In 1901, aspiratorul manual a cedat locul unui model motorizat inventat de catre inginerul Hubert Cecil Booth. Dupa ce a cunoscut numeroase imbunatatiri, aspiratorul este mai modern deja odata cu incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cel mai recent model este aspiratorul fara sac.

Robotul de bucatarie. Pentru a nu mai pierde timpul cu taierea si tocarea alimentelor, Pierre Verdun lanseaza primul robot de bucatarie in anii 1960. Insa abia in anul 1971 a inceput sa fie mai popular.

Telefonul mobil. Primul model comercial de telefon mobil a fost lansat in 1983. La sfarsitul anilor 1990, telefonul mobil a sedus deja cateva milioane de utilizatori. 2010 este anul in care au fost lansate pe piata telefoanele inteligente cu numeroase functii precum camera foto, aplicatii si internet.

Telecomanda. Prima telecomanda a aparut in anul 1960. Robert Adler, cu ajutorul lui Eugene Polley inventeaza prima telecomanda cu ulttrasunete. Azi, telecomanda nu este directionata doar spre televizor ci si spre canalele hi-fi, portile garajului si multe altele.

Aparat de spalat cu presiune. Iata un aparat indispensabil posesorilor de masina, un aparat care le face viata mai usoara si ii ajuta sa economiseasca banii cheltuiti la spalatorie pentru curatarea masinii. Un aparat de spalat cu presiune este deosebit de util pentru curatenie, mai ales daca locuiesti la casa. Cu ajutorul unui astfel de aparat se pot curata suprafete complexe, obiecte de dimensiuni mai mari in doar cateva minute, fara prea mari eforturi.

Masina de spalat rufe. Primele masini de spalat mecanice si-au facut aparitia in Anglia in 1988. In 1930 este prezentat in cadrul targului de la Paris primul model cu motor electric. Incepand cu anii 1990, un sistem cu doi cilindri permite reducerea timpului de spalare. Mai apoi, masina de spalat vase este echipata cu un programator electric. Actualmente exista masini de spalat vase care functioneaza fara detergent de vase.

Cuptorul cu microunde. Stiai ca primul cuptor cu microunde masura in jur de 1,80 metri. Azi, cuptorul cu microunde este inca apreciat pentru rapditatea sa.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *