Utilajele de constructii – masinarii care trebuie intretinute

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ca orice masina, utilajele de constructii trebuie sa fie foarte bine intretinute pentru a putea obtine randamentul dorit, astfel incat sa nu ramai niciodata cu treaba neterminata sau sa pierzi prea mult timp pentru un lucru usor de facut. Utilajele de constructii sunt masinarii complexe si greu de reparat in cazul in care se strica ceva, motiv pentru care intretinerea lor ar trebui sa fie prioritara.

Piese originale sau nu?

Diferenta de pret este mare, iar din acest motiv multi se gandesc ce sa aleaga. Atunci cand se uita la o piesa originala si la una care este produsa de marci necunoscute, pretul este criteriul principal, dar nu ar trebuie sa fie asa. Cei care nu folosesc piese originale vor constata ca este alterata calitatea utilajului si in timp acesta va avea mai multe probleme. Piesele originale sunt cele pe care ar trebuie sa le alegem tot timpul, pentru ca astfel avem siguranta ca utilajul va functiona asa cum trebuie fara sa riscam alte componente a acestuia.

Dintii de cupa, cat de des trebuie schimbati?

Dintii de cupa trebuie schimbati imediat ce observam ca astia au fost deteriorati. Cei mai multi amana asta si aleg sa foloseasca utilajul in conditiile in care dintii de cupa sunt uzati, fiind o alegere gresita. Chiar daca te gandesti ca oricum ii vei schimba dupa ce se uzeaza mai mult, mare problema sunt alte sisteme a utilajului care sunt suprasolicitate. Daca lucrezi cu un utilaj care are  dintii de cupa uzati vei observa ca sistemul hidraulic va ceda, la un moment dat, pentru ca este suprasolicitat. Cel mai bine este sa cumperi dinti de cupa originali pentru a sti ca ai un utilaj de calitate, un utilaj care va functiona bine fara sa cedeze.

Schimba consumabilele cat mai des

Fiecare masinarie are unele piese care trebuie schimbate dupa un anumit timp, dupa un anumit timp de utilizare. Este important sa le schimbi tot timpul la timp, altfel utilajul tau se va defecta mai mult si vei constata ca acesta nu va mai functiona ca inainte. Uleiul trebuie schimbat regulat, niciodata nu trebuie sa utilizezi utilajele de constructii daca nu ai schimbat la timp uleiul. Este bine ca atunci cand observi ca ceva nu functioneaza bine sa faci totul posibilul pentru a rezolva problema, inainte de a-l folosi.

In concluzie, utilajele de constructii trebuie intretinute cat mai bine, pentru ca sunt masinarii greu de reparat si costisitoare.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *