Venetia – o destinatie frumoasa pentru turisti

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Venetia este orasul cu ceea mai mare splendoare si locul in care orice indragostit trebuie sa ajunga macar o data in viata,drumul din Romania pana in Venetia poate fi realizat cu avionul, unde veti beneficia de bilete de avion low cost, adica fix ceea ce aveti voi nevoie.

Orasul Dogilor, Venetia a fost orasul familiei Borgia una din cele mai renumite familii ale Italiei si care au dat un papa. De asemenea Venetia este cunoscuta in lume pentru carnavalul ce are loc in fiecare an in luna februarie. Oameni din toate colturile lumii vin sa sarbatoreasca carnavalul inbracati in haine de epoca.

Pentru a putea merge pe strazile Venetiei trebuie sa poti sa te descurci doar vazand locurile pentru ca strazile sunt foarte incurcate si daca nu ai un spirit de cercetas sau nu ai un ghid te vei pierde foarte rapid. O modalitate de transport este ceea cu barca, majoritatea orasului fiind reprezentat de apa este foarte usor sa ajungi prin aceasta metoda dintr-un loc in altul.

Daca vrei sa ai parte de singuratate sis a observi cum se trezeste intregul oras la viata trebuie sa te trezesti de dimineata, oricum cafenelele incep sa deschida la 7:00 deci vei putea sa admire trezirea la viata a orasului in timp ce iti savurezi si cafeaua.

Un alt atuu al orasului este faptul ca nu ai wi-fi peste tot, ceea ce va va ajuta putin sa va desprindeti din mediul offline sis a va bucurati mult mai mult de lumea din exterior si de frumusetea ei. Venetia este principalul oras al regiunii Veneto si in acelasi timp a Italiei de Nord. Un alt punct forte al orasului il reprezinta faptul ca va veti putea bucura de un volum mult mai frumos al parului de care va veti bucura pe toata perioada sederii.

Picture2

Printre atractiile turistice ale orasului se numara cele doua atractii principale ce poarta numele San Marco, prima atractie este Piata San marco, ea este ceea mai cunoscuta piata din Venetia si este inconjurata de cafenele si buticuri. Spre deosebire de pietele celebre din Londra si New York in Venetia nu veti mai intalni automobile. Ea este cel mai jos punct din Venetia.

Daca tot am ajuns in Piata, nu putem pleca fara sa vizitam Basilica San Marco, ea este ceea mai cunoscuta biserica din Venetia si este unul din cele mai bune exemple de arhitectura bizantina. Biserica este la exterior este impartita in cinci arcade despartite de stalpi decorate cu marmura policromata. Inca de la intrare te intampina un mosaic ce reprezinta Judecata de apoi. Interiorul este la fel de grandios ca si exteriorul fiind bazat pe o cruce greceasca cu fiecare brat impartit in trei parti.

Marele Canal ne intampina prin marimea sa, accesul in cartier si pentru diferitele destinatii se face cu ajutorul barcilor, acestea ofera posibilitatea de a vedea cladirile, acestea sunt foarte mari si sunt construite in secolele XIII-XIV. In zilele noastre transportul se poate face si cu ajutorul celor trei poduri care exista in oras.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *