Pentru ce ai nevoie de un audit energetic?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Pentru cei care vor sa vanda un apartament sau o casa au nevoie de un audit energetic care sa certificate starea locuintei din punct de vedere al consumulul de energie. Acest lucru este obligatoriu pentru cei care doresc sa faca o astfel de vanzare, din acest motiv este foarte important sa ai aceste documente la indemana.

Un audit energetic este documentul pe care il obtine proprietarul locuintei in urma unei verificari facute de cineva specializat in acest domeniu. Din documentul rezultat se va putea releva consumul mediul anul de energie a locuinte. Locuinta va incadrata intr-o anumita clasa energetica, care depinde de nivelul de consum de energie pe an.

Este important ca atunci cand vrei sa cumperi o locuinta sa te uiti peste acest document, sa stii cat de mult vei fi nevoit sa cheltui pe caldura in timpul iernii. Dupa cum stim cu totii, este destul de scump sa incalzesti o intreaga locuinta, daca aceasta nu este reabilitata termic corespunzator.

Pentru a obtine auditul energetic aveti nevoie de cateva acte din documentele cadastrului. Va trebuie copii dupa releveul locuintei cu o scara de 1:100, planul de incadrare in zona cu o scara de 1:500, documentul de unde sa rezulte anul constructiei si un document unde sa aveti trecute toate lucrarile de imbunatatire pe care le-ati facut, cum ar fi izolarea termica, instalarea unei centrale si alte lucruri care ar putea scadea consumul de energie.

In concluzie, in cazul in care doresti sa obtii un audit energetic, fa rost de documentele listate mai sus si apeleaza la cineva specializat. Preturile nu sunt foarte mari, ele incep de la 160 ron, in functie de complexitatea acestuia. Consider ca este important sa ai un astfel de document, nu stii cand ai nevoi de el, mai ales ca nu costa mult sa-l obtii.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *