Google Drive – inlocuitorul hard diskurilor externe

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Multa lume cred ca are un hard disk extern sau sigur are nevoie. E un hard, sau o “cutiuta” portabila in care puteti tine filme, poze, muzica, jocuri sau alte documente de care aveti nevoie. Un hard disk extern este bun pentru ca aveti o copie a celor mai importante fisiere sau documente din calculatorul dumneavoastra, si pe deasupra puteti sa le carati oriunde. Un hard disk extern are dimensiunile un portofel de tip plic pentru femei, chiar mai mic, deci poate fi carat cu usurinta intr-o poseta sau o geanta.

Acum sa va spun si cate ceva despre Google Drive. Acest serviciu al gigantului Google este echivalentul unui hard disk extern, doar ca acest serviciu necesita doar achizitionarea unui “abonament” lunar sau anual, nu aveti nevoie de nici un gadget. Acest serviciu se poate cumpara de pe site-ul Google Drive si toate se stocheza pe cloud, adica online. Nu va speriati, doar dumneavoastra aveti acces la contul dumneavoastra. Puteti adauga de asemenea poze, jocuri, muzica sau filme, dupa preferinta si sa le accesati de pe orice calculator cu un user si o parola setate de dumneavoastra. Google Drive este unul dintre cele mai ieftine servicii de acest gen.

Daca doriti sa achizitionati 100 GB de spatiu va costa doar 2 dolari lunar(undeva la 6-7 lei). Un hard disk portabil poate ajunge la 200 sau 300 de ron pentru 1TB, in schimb Google cere doar 10 dolari pentru 1TB de spatiu online(aproape 30 lei). Deci, ca o comparatie, un hard disk extern cumparat din magazin este echivalentul a 10 ani de subscriptie la Goole Drive, pentru acelasi spatiu si anume 1TB. Eu personal consider ca achizitionarea serviciului de la Google este mai avantajos, deoarece puteti accesa de pe internet toate fisierele fara sa fie nevoie de vreun gadget si toata treaba se face mai rapid. De asemenea puteti achizitiona si un spatiul considerabil mai mare, cum ar fi 10TB sau chiar 100TB. Pentru mai multe detalii vizitati site-ul Google Drive.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *