Restaurare prin sablarea cu gheata carbonica

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Sablarea cu gheata carbonica poate fi folosita pentru o gama vasta de aplicatii ce au ca scop indepartarea depunerilor de pe suprafete.

Curatarea cu gheata carbonica este utilizata frevente ca o alternativa la sablarea cu nisip, sablarea cu apa, curatarea cu solventi sau curatarea manuala.

Aceste modalitati de curatare clasice sunt eficiente, dar de cele mai multe ori mult prea agresive, sau nerecomandate datorita efectelor secundare pe care le au asupra suprafetelor de curatat.

Ce este sablarea cu gheata carbonica?

Este un proces de curatare al suprafetelor care utilizeaza particulele de gheata carbonica sub forma de granule pentru a indeparta depunerile de pe anumite suprafete. Granulele de gheata carbonica sunt accelerate cu ajutorul aerului comprimat si proiectate pe suprafata dorita. In momentul contactului cu suprafata, gheata carbonica reuseste sa contracte depunerile datorita temperaturilor extrem de scazute (-79 de grade Celsius), ca mai apoi acestea sa se crape si sa se desprinda strat cu strat.

Beneficiile sablarii cu gheata carbonica:

  1. Reduce timpul mort, adica reduce timpul care necesita scoaterea din functiune a anumitor utilaje si echipamente in momentul in care se face sablarea cu gheata carbonica. In cazuul sablarii cu gheata, procesul se face chiar la locul activitatii, fara ca aparatura sa fie scoasa din functiune.
  2. Curatarea este mult mai profunda si eficienta. Sablarea cu gheata carbonica curata in profunzime suprafetele contaminate intr-un timp mult mai scurt decat atunci cand se folosesc perii de sarma sau lavete abrazive. In plus, aceasta metoda poate curata cu usurinta locuri greu accesibile, care in mod normal nu ar putea fi curatate manual.
  3. Se elimina pericolul penru echipamente. Gheata carbonica nu este abraziva si reuseste sa curete eficient suprafetele fara a le deteriora.
  4. Reduce sau elimina folosirea solventilor. Procesul de sablare cu gheata nu necesita solventi ceea ce reprezinta un avantaj enorm pentru mediul inconjurator dar si pentru om. Majoritatea solventilor sunt extrem de toxici.
  5. Reducerea reziduurilor. De regula, in majoritatea proceselor de sablarea reziduurile rezultate in urma curatarii trebuie debarasate. Debarasarea este extrem de costisitoare si dificil de realizat. Sablarea cu gheata carbonica nu lasa in urma niciun fel de reziduuri, in afara de contaminantul de pe suprafata curatata.

Cui trebuie sa ne adresam pentru a apela la un astfel de serviciu?

Pentru a beneficia de avantajele curateniei cu gheata carbonica trebuie sa se apeleze intotdeauna la firme specializate si certificate in domeniu. Un profesionist va avea grija ca suprafetele curatate sa indeplineasca dorintele clientului. Un exemplu foarte bun de firma care se ocupa cu acest tip de sablare este www.sablam-tot.ro.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *