Cine se ocupa de IT in compania ta ?
In zilele noastre, orice companie care dispunde de doua sau mai multe sisteme de calcul are nevoie in mod obligatoriu de un serviciu de audit it. Acest serviciu audit it a devenit o necesitate si este menit sa elimine eventualele puncte slabe existente in sistemul informatic al unei companii dar si eventualele riscuri. Specialistii IT sunt din ce in ce mai cautati in zilele noastre.
Profesia de specialist IT a inceput sa se dezvolte incepand cu anii 2000. Specialistul IT are drept misiune analizarea, controlarea si optimizarea sistemului informatic al unei companii si sa garanteze calitatea informatiilor transmise. Candidatul la postul de audit it pentru companii va trebui sa posede competente tehnice solide si va trebui sa dea dovada de pedagogie.
Specialistul IT intervine in misiuni diferite :
- Auditul functiei informatice din cadrul companiei;
- Auditul proiectelor informatice;
- Auditul aplicatiilor informatice;
- Audit de securitate al sistemelor de informatii;
In cadrul unei companii, specialistul IT trebuie sa analizeze procesele, sa faca recomandari scrise si sa organizeze interventii punctuale in cazul in care gaseste unele anomalii.
Spre exemplu, FixMyPC este o companie ce are ca si clienti firme si insitutii, nu se ocupa cu service-ul de calculatoare. Majoritatea afacerilor din ziua de azi sunt prezente si in mediul online. Prin urmare, se impune contractarea unui specialist it. Nu toate companiile dispun de bugetul necesar angajarii unui expert it.
In cazul in care se intampina probleme ce tin de conexiunea la internet sau de software sau mai grav, cand vine vorba de atacuri cibernetice, este necesar sa se apeleze la un expert it. Expertul it este singurul in masura sa contribuie la gestionarea problemelor de software si este cu siguranta la curent cu ultimele noutati in materie de IT. Contractarea unui expert IT vine cu beneficii pe termen lung pentru o companie.
Specialistii sustin ca numai putin de 70% din site-uri pot fi atacate in orice moment chiar daca majoritatea din companii se considera protejate prin programe si platforme. In acest caz se impune un audit de securitate. Auditul de securitate reprezinta verificarea platformelor sau inspectia acestora pentru a se asigura de faptul ca respecta in totalitate cerintele de securitate. Un audit de securitate se poate aplica pentru intreaga companie sau pentru un singur departament. Un specialist in audit de securitate se va asigura de faptul ca informatiile proceselor de management sunt in conformitate cu legile, politicile si standardele IT.
Leave a Reply