Orteze medicale – cum alegi ?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ortezele medicale au rolul de a compensa o functie lipsa sau sa ajute articulatiile sau muschii sa sa se stabilizeze in timpul unui efort. Orteze medicale sunt radical diferite de proteze care inlocuiesc un membru lipsa, nu trebuie sa le confundam. O orteza poate fi special conceputa pentru a stabiliza o articulatie sau un membru de aceea exista orteze mana sau orteze genunchi. De asemenea, exista orteze concepute pentru a mobiliza o articulatie sau un membru – orteza de flexiune sau extensia unei articulatii. Orteze medicale pot avea rolul de protectie sau sustinere a unui membru. Este de recomandat sa folositi doar de orteze medicale de cea mai buna calitate pentru a fi siguri ca efectele vor fi cele dorite.

Care sunt situatiile in care ar trebui sa purtam o orteza? Ortezele medicale ajuta in cazul deviatiilor sau ale unor deformari grave ala aparatului locmotor. Astfel, fie alegi orteze constanta, fie alegi orteze bucuresti trebuie sa ai in vedere cateva criterii esentiale in alegerea acestor orteze medicale.

In alegerea unei orteze medicale trebuie sa tinem cont de mai multe etape. O prima etapa este recomandarea corecta facuta de un specialist.  Nimeni nu ar trebui sa cumpere o orteza medicala inainte de a consulta un specialist in prealabil. A doua etapa consta in alegerea unei orteze medicale cu suportabilitate buna, aici intra inclusiv materialul din care este conceputa orteza care trebuie sa fie cat mai placut la purtare. In plus, trebuie sa ne asiguram de faptul ca alegem o orteza intr-o masura potrivita. In general specialistii recomanda achizitionarea ortezelor medicale dupa probarea acestora. O a treia etapa consta in cea a folosirii propriu zise a ortezei si se refera la durata ideala de purtare pentru o vindecare optima. Insa, trebuie sa tinem cont de faptul ca regulile generale de utilizare ale ortezelor trebuie adaptate la fiecare caz in parte, in functie de zona corpului si in functie de gravitatea situatiei.

Spre exemplu, in cazul unor deviatii ale coloanei vertebrale se recomanda purtarea unei orteze medicale special concepute pentru aceasta zona. Din pacate, aceste deviatii sunt tot mai frecvente la copii si la tineri in special din cauza lipsei de miscare si adoptarii unor pozitii vicioase. Se recomanda purtarea ortezei lombare in cazul pacientilor cu discopatie. Exista si orteze de mana si de cot la un pret accesibil. Acestea din urma sunt confectionate dintr-un material textil pentru a asigura un confort sporit celui care o poarta. Marimea se va alege in functie de circumferinta toracelui si incep de la R2 ajungand pana la R5.

Sigur te gasesti cum ar fi fara dureri articulare, asa ca trebuie sa apelezi la cele mai bune solutii pentru tine.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Orteze medicale – cum alegi ?

  1. Dan says:

    Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi, nu este usor sa faci alegerea potrivita cand sunt atatea modele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *