Acomodarea cu proteza dentara mobila

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Cu siguranta ca toate persoanele care au fost si sunt nevoite sa poarte proteza dentara mobila, la un moment dat s-au intrebat daca se vor putea obisnui cu aceasta. Este o intrebare absolut normala deoarece pentru persoana care va purta proteza dentara mobila, lucrurile se vor schimba radical. Din fericire pentru persoanele care vor trebui sa poarte proteza dentara mobila, raspunsul la intrebarea de mai sus este un da categoric.

Ceea ce trebuie sa intealeaga aceste persoane este ca acomodarea cu proteza dentara mobila se va realiza in timp, nicidecum din prima sau a doua zi.  Chiar daca in primele zile in care vei purta proteza dentara mobila ti se va parea ca nu te poti adapta cu aceasta, este important sa o porti in continuare. Doar astfel te vei putea invata cu aceasta.

Persoanelor care nu se afla in situatia in care trebuie sa se acomodeze cu purtarea unei proteze dentare mobile insa au probleme dentare destul de complicate le recomand sa mearga de urgenta la o clinica stomatologica. Cris Smile reprezinta din punctul meu de vedere solutia optima pentru cei care au probleme dentare.

Fie ca este vorba despre efectuarea unui implant dentar sau detartraj Cris Smile reprezinta solutia ideala.

Pentru ca panica este principalul element care se instaureaza in mintea celor care au trecut printr-o protezare dentara, in cele ce urmeaza o sa prezint pe scurt care sunt etapele prin care trece o persoana careia tocmai i sa montat o proteza dentara mobila.

Cu siguranta ca in timpul primei zile in care o persoana poarta proteza dentara mobila aceasta va spune ca nu se va putea obisnui niciodata cu aceasta. Singurul sfat util in aceasta situatie este multa rabdare. Alimentele care vor fi consumate in aceasta prima zi trebuie sa fie moi. De asemenea, muscarea cu dintii din fata trebuie evitat pe cat posibil.

Daca in primele doua saptamani nivelul de saliva se mareste, nu trebuie sa intri in panica, deoarece este un lucru abolut normal.

Pentru odihna gingiilor, specialistii recomanda ca pe timpul noptii proteza dentara sa fie inlaturata. Dupa primele 2 saptamani, purtarea unei proteze dentare mobile nu mai reprezinta o mare problema. Mai mult decat atat, poti incepe sa mananci si alimente tari.

Pentru a evita orice neplacere se recomanda vizitarea medicului stomatolog cel putin odata pe an. Doar in acest fel te vei putea bucura de o proteza dentara mobila functionala.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *