Ai grija de copilul tau in masina

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Daca ai un copil mic trebuie sa ai mare grija cu el atunci cand il iei in masina. Este foarte periculos pentru un copil in cazul in care are loc un accident, fiind mic se poate lovi grav chiar si la cel mai mic impact. Au fost multe cazuri cand copilul s-a accidentat foarte grav pentru ca nu a fost asigurat asa cum trebuie in masina si pentru ca parintii nu s-au gandit la consecintele pe care le poate avea dupa un mic accident.

Siguranta copiilor este foarte importanta, toti parintii trebuie sa aiba grija de copiilor atunci cand sunt la o varsta frageda, sa se asigure ca acestia nu vor pari nimic. Cand este vorba de masini trebuie sa luam cu totii masuri de siguranta suplimentare.

Cum ai grija de copilul tau in masina?

1. Nu-l tine niciodata pe locul din fata, este cel mai periculos loc chiar si pentru un adult. Fii sigur ca il tii pe copilul tau in locul din spate, dar nu intre scaune, pentru a la un accident acesta poate sari prin parbriz, neavand nici un obiect pe care sa se poata sprijini. Chiar daca iti este mult mai simplu sa il tii langa tine pe locul din fata gandeste-te la siguranta lui in primul rand, pentru ca este mult mai importanta.

2. Foloseste tot timpul scaune auto copii pentru ca sunt produse in asa fel incat sa ii ofere siguranta de care are nevoie pentru un drum cat mai linistit. Pe langa faptul ca siguranta copilului tau va fi sporita, tu vei avea un condus mai linistit si fara griji, stiind ca al tau copil este in siguranta si ferit oarecum de pericole in cazul unei coliziuni. Scaunele auto pentru copii sunt asigurate cu centuri de siguranta special adaptate pentru inaltimea si greutatea lor. Ai grija sa nu pui scaunul auto pentru copii intre scaunele din fata, astfel sunt riscuri mai mari, cel mai bine este sa-l pui pe locurile din spatele scaunelor si sa fie fixate de centura masinii. Atunci cand alegi un scaun auto pentru copii asigurate ca este produs de o firma serioasa si ca este totul in regula cu el.

3. Condu prudent, gandeste-te ca cel mai sensibil din masina ta este copilul, nu are cum sa se sprijine de nimic si este lasat la voia intamplarii in cazul unui accident. Condu cu viteza mai mica si ai grija tot timpul sa nu te expui la pericole. Chiar daca te grabesti, cel mai important este sa fie copilul tau in siguranta.

4. Verifica cat mai des starea copilul tau, sa fii sigur ca nu a patit ceva. Ai grija sa nu se joace cu centura de siguranta, acesta se poate sufoca foarte usor. S-a intamplat de multe ori sa se accidenteze copilul in timp ce se juca cu centura de siguranta, asa ca ai grija ce face copilul tau.

In concluzie, trebuie sa fii foarte atent atunci cand iti iei copilul in masina si sa te gandesti prima daca la siguranta lui, fiind cel mai important lucru.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *