Ai probleme cu inundatiile?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

In ultimii ani au fost mari probleme cu inundatiile un multe zone din tara, din cauza ploilor ambundente si a zapezilor care s-au topit mai rapid decat ar fi trebuit. Nu este usor sa te “aperi” de fortele naturii, nu prea ai ce face cand vine apa peste tine in casa, fiind o “forta” greu de controlat. Din acest motiv, trebuie sa fii bine pregatit daca te afli intr-o zona care poate fi afectata de inundatii. Eu am norocul sa stau intr-o zona unde nu prea s-au intamplat astfel de probleme, dar oricum stau la bloc si nu ma afecteaza inundatiile. Nici la tara nu am avut probleme de genul acesta, dar sunt zone unde localnicii se infrunda cu apa in fiecare an si asta le strica tot timpul gospodariile.

Atunci cand iti intra apa in locuinta trebuie sa ai la dispozitie unelte pentru a scoate apa cat mai repede, pentru ca mobila si alte lucruri din casa de vor deteriora imediat. Le recomand celor care au astfel de probleme, sa isi cumpere pompe submersibile romanesti  pentru a avea o metoda de a rezolva problema rapid. Atunci cand ai lucrul tau acasa, il poti folosi oricand, fara sa fii nevoit sa imprumuti de la prietenii sau sa astepti autoritatile sa te ajute. Cel mai bine este sa fii pregatiti pentru orice situatie.

Astfel de probleme apar in general la cei care stau in preajma raurilor mai mari, iar daca acestea nu sunt diguite cum trebuie, exista riscul sa apara inundatii.

Tin minte ca acum mai multi ani, au fost cateva sate care au trebuit evacuate complet, din cauza apei care a intrat in casa. In acele momente gospodariile sunt distruse aproape complet, iar locuitorii au nevoie de ajutor pentru a putea duce o viata decenta, majoritatea de la tara traind din cea ce au in gospodarie.

Autoritatile ar trebui sa faca tot posibilul ca aceste probleme sa apara cat mai rar si sa fie rezolvate rapid, dar din pacate, este nevoie de multa munca si bani pentru diguirea raurilor. Acolo unde au ajutat si localnicii la asta, probleme nu prea mai apar, iar asta ar trebui facut in fiecare zona in care exista acest risc, pentru ca este in interesul lor.

In concluzie, este bine sa ai acasa uneltele necesare pentru a rezolva astfel de probleme, nimeni nu isi doreste sa aiba gospodaria distrusa, cand stie ca a muncit ani intregi pentru a ajunge la un anumit nivel de trai.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

One Response to Ai probleme cu inundatiile?

  1. bazarblog says:

    Nu stiu cati inteleg, dar sunt sigur de utilitatea lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *