Alege cea mai buna firma de web hosting

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
Gazduire Namebox

Gazduire Namebox

Atunci cand trebuie sa alegi firma la care va fi gazduit siteul tau trebuie sa te asigur ca faci cea mai buna alegere si ca vei avea la dispozitie servicii de calitate care sa te ajute in dezvoltarea siteului tau. Se intampla uneori sa faci o alegere gresita cu firma de web hosting, iar asta nu este deloc placut, motiv pentru care trebuie sa fii foarte atent si sa te informezi inainte de cumpara un pachet de gazduire de la o firma pe care nu ai mai testat-o in trecut.

Eu nu prea am facut aceasta greseala, doar o singura daca am patit sa am probleme cu downtimeul cand am avut hosting de la firma din strainatate. Am renuntat imediat la ei pentru ca nu imi convine sa imi cada siteul si sa nu poata fi vizitat. Atunci cand alegi o firma de hosting pe care sa o folosesti trebuie sa iei in calcul mai multi factori:

1. Uptime-ul. Este foarte important, trebuie sa fie apropiat de 100%, sa nu fie probleme cu siteul tau, stiu sigur ca nimeni nu isi doreste sa aiba siteul cazut. Cei drept, se mai intampla sa apara probleme la orice firma de hosting, dar cand asta se intampla foarte rar si totul se rezolva rapid, este ok. Este foarte important ca problemele la servere sa fie rezolvate intr-un timp foarte scurt, sa nu fii nevoit sa astepti prea mult pana cineva iti va repune siteul “pe picioare”.

2. Suportul. Inainte nu il considerat foarte important, dar mi-am dat seama ca e mai important decat multe aspecte. Este foarte important sa primesti suport si ajutor atunci cand ai nevoie, chiar daca este noaptea tarziu si tu lucrezi la site, daca ai intampinat probleme cei de la hosting ar trebui sa-ti raspunda intr-un timp scurt.

3. Raportul calitate-pret. Nimeni nu vrea sa plateasca prea mult pentru servicii pe care le poata gasi mai ieftin in alta parte, din acest motiv trebuie sa te asigur ca raportul calitate-pret este unul ok si merita sa dai banii respectivi pentru cea ce oferta firma pe care ai ales-o. Preturile pachetelor de gazduire sunt in general mici, concurenta este mare si toate firmele lasa pretul cat mai jos, pentru a atrage clienti.

4. Alege doar cea ce ai nevoie. Multi sunt tentati sa aleaga o firma de web hosting care ofera foarte multe servicii despre care multi nu prea am auzit mare lucru. Pentru asta, pretul va fi cu siguranta mai mare, dar inainte de a cumpara gandeste-te bine daca ai nevoie de toate serviciile pe care le ofera, nu are rost sa platesti in plus pentru un serviciu pe care nu-l vei folosi niciodata.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *