Alege o uniforma medicala potrivita pentru tine

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Uniforma medicala este primordiala in mediul spitalicesc. Uniforma medicala este cea care face diferenta intre personalul medical si pacienti si este purtata zi de zi de medici, asistente si infirmiere. Fie ca iti exerciti meseria intr-un cabinet medical, spital sau cabinet stomatolog, ai nevoie de o uniforma medicala confortabila.

Cum imi aleg uniforma medicala potrivita? Datorita unor reguli stricte de igiena, se recomanda spalarea zilnica a uniformei medicale (imbracaminte asistente medicale, boneta asistenta, pantalon asistenta). De aceea, o uniforma medicala trebuie sa fie usor de intretinut. Daca este posibil, alege o uniforma medicala dintr-un amestec de bumbac si poliester. Acest tip de material faciliteaza uscarea si netezirea rapida iar acest tip de tesatura beneficiaza de un tratament preventiv de antidecolorare.

In plus, amestecul de poliester si bumbac rezista mai bine la umiditate si suporta mai bine spalarile la temperaturi ridicate.

Un cadru medical trebuie sa fie liber in miscari, sa se deplaseze cu usurinta dintr-un loc in altul atunci cand situatia o cere. Prin urmare, are nevoie de o uniforma medicala adaptata, confortabila si lejera. O uniforma medicala trebuie sa fie confectionata din materiale lejere si suple care sa garanteze un confort optim in timpul desfasurarii activitatii. Un cadru medical trebuie sa opteze pentru o tinuta ampla care sa nu il jeneze in timpul miscarii.

In plus, celebrul halat alb a cazut in dizgratie. Exista institutii in care culorile uniformelor medicale sunt determinate in functie de sectorul de activitate. Imbracaminte asistenta medicala de culoare alba nu mai reprezinta azi un criteriu de curatenie. Si uniformele medicale colorate pot fi spalate la temperaturi inalte fara probleme. Albul este din ce in ce mai putin prezent, nici boneta asisenta nu face exceptie.

Majoritatea cadrelor medicale sunt nevoite sa poarte bonete medicale. Exista bonete medicale bufante de unica folosinta confectionate din materiale precum prolipropilena. Exista si boneta asistenta cu elastic la spate ce permite reglarea circumferintei. O boneta medicala se poate confectiona in mai multe culori pentru a se asorta cu uniforma medicala: albastru, verde, rosu, bleumarin, etc.

Un pantalon asistenta poate fi confectionat din tercot si sa aiba doua buzunare aplicate, sa fie ajustabili in talie.

O tinuta adecvata ofera multa incredere cadrului medical dar si pacientului sau, accentul fiind pus pe oferirea conditiilor optime in cadrul careia o persoana sa se simta in deplina siguranta si sa aiba sanatatea protejata. Fiind realizate din materiale de calitate, uniformele medicale sunt rezistente in timp.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *