Case mici perfecte pentru case de vacanta

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Ai in vedere construirea unei case de vacanta? Sau a unei case de locuit care sa te duca cu gandul la vacanta? Atunci cu siguranta iti doresti ca locuinta ta de vis sa fie cat mai performanta si sa iti aduca o multime de beneficii tie ca proprietar. In ultima vreme,  sunt solicitate din ce in ce mai des proiecte de case mici asta si gratie unui cost de constructie aproximativ egal cu cel al cumpararii unui apartament la bloc.

O astfel de casa are o suprafata ce oscileaza intre 80 si 120 mp, suprafata ce poate creste daca proiectul include si o mansarda. In aceste case mici suprafetele camerelor se pot reduce la minim respectandu-se totodata reglemtarile in vigoare. Proiecte case mici trebuie sa valorifice la maxim fiecare metru patrat din locuinta astfel incat proprietarul sa nu simta ca locuieste intr-o casa de dimensiuni reduse si sa se bucure si sa profite din plin de toate dotarile. Arhitectii recomanda celor interesati de proiecte case mici, case mici cu mansarda pentru o familie cu doi copii.

Care sunt avantajele caselor mici ?

Principalul avantaj al acestor case mici, perfecte atat pentru case de vacanta cat si pentru locuit este petul mic de proiectare dar si de executie. Datorita suprafetei mici impozitul este automat si el mai mic. Pe timp de iarna costurile la incalzire sunt reduse iar in ceea ce priveste climatizarea costurile sunt la fel de reduse. In ceea ce priveste intretinerea acestor tipuri de case pe termen lung costurile sunt minime – repararea acoperisului unei case mici necesita un buget mult mai redus decat repararea unui acoperis pentru o casa mare. Zugravirea periodica a unei case mici presupune un buget redus.

O casa cu o suprafata mai mica inseamna costuri si eforturi mai mici in ceea ce priveste curatenia. Cu alte cuvinte, timp, efort si bani mai putini. O casa mare inseamna si mobilier mai mult, mai scump si mai voluminos. O casa mica se poate proiecta cu piese de mobilier minimaliste ceea ce inseamna o importanta economie de bani.

Casele construite ce au la baza proiecte de case mici au o rezistenta sporita la seism asta datrita faptului ca normativele de proiectare nu fac diferenta intre o casa mare si o casa mica, procentul de armare fiind practic acelasi, de aici rezulta marele avantaj al proiectelor de case mici.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *