Cat de benefic este ceaiul alb?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

De mai multe secole, ceaiul alb este reputat pentru gustul sau fin, delicat si delicios dar si pentru numeroasele sale beneficii asupra sanatatii care se dovedesc a fi mult mai multe decat cele ale ceaiului verde. Ceaiul alb ajuta sistemul imunitar sa combata gripa in mod eficient si alti virusi sau infectii, iar daca vrei poti incerca ceai alb de la Arta Ceaiului. Din acest motiv, este in ce in ce mai raspandit in intreaga lume, inclusiv la noi in tara.

Ceaiul alb este un tip de ceai extrem de delicat deoarece nu a fost supus fermentarii asemeni altor tipuri de ceai. Numele sau vine de la culoarea argintie si alba a frunzelor sale. Se recomanda ca ceaiul alb sa fie consumat dupa-masa sau seara datorita unui continut scazut de teina. Este vorba despre un tip de ceai al carui frunze nu a trecut prin prea multe schimbari, in comparatie cu alte tipuri de ceai. Odata culese, frunzele ceaiului alb sunt uscate la soare dupa care asezate la umbra. Spre deosebire de ceaiul verde, frunzele ceaiului alb nu sunt rulate, ceea ce ii permite sa pastreze o mare parte din proprietatile frunzelor proaspete.

Exista diferite varietati de ceaiuri albe precum Shou Mei,Yin Zhen, Bai Mu Dan sau Bai Hao Yinzhen cu arome si preturi diferite. Trebuie sa specificam ca acesta din urma este cel mai scump dintre toate varietatile de ceaiuri albe. Unul din cei mai cunoscuti producatori de ceai alb din lume este provincia chinezeasca Fujian insa ceaiul alb este produs si in alte locuri precum Thailanda, Nepal sau Sri Lanka.  Pentru a-i pastra toate beneficiile, ceaiul trebuie sa fie extrem de bine infuzat.

Care sunt beneficiile ceaiului alb? Ceaiul alb poseda numeroase beneficii printre care amintim:

Datorita unui continut bogat de antioxidanti, sistemul imunitar al persoanelor care consuma ceai alb va fi stimulat, si va fi mai bine pregatit pentru a combate si a neutraliza radicalii liberi.

Bogat in flor, ceaiul alb ne permite sa evitam cariile dentare precum si acumularea placii dentare. Ceaiul alb are un continut bogat de vitaminele C si E, ceea ce explica capacitatea de a combate raceala si gripa. Continand mai putina cofeina decat celelalte tipuri de ceai, ceaiul alb contribuie la scaderea tensiunii arteriale precum si a nivelului de colesterol.

Ceaiul alb are si proprietati anti-aging si o serie de efecte preventive asupra mai multor tipuri de cancer. In plus, ceaiul alb contribuie la scaderea febrei si la calmarea durerirlor de dinti putand fi gasit la noi pe piata la preturi accesibile. Mai multe detalii poti gasi si in acest articol de aici, daca doresti sa afli mai multe despre ceaiul alb.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *