Cat de folositoare sunt imprimantelele fiscale?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Practica si indispensabila, imprimanta fiscala emite imediat bonurile fiscale sau completeaza cecurile. Imprimanta fiscala este indispensabila pentru legalitatea tranzactiilor dintre client si comerciant. De exemplu, bonul fiscal emis de imprimanta fiscala reprezinta o dovada de cumparare pentru client si un document justificativ pentru contablitatea comerciantilor. Imprimanta fiscala vine cu un anumit numar de mentiuni legale precum:

  • produsele vandute ;
  • numarul tranzactiei, data si ora tranzactiei ;
  • metoda de plata ;
  • coordonatele firmei ;
  • procentul TVA ;

Care sunt avantajele si cat sunt de folositoare imprimantele fiscale? Orice magazin sau firma trebuie sa isi justifice in detaliu activitatea prin intermediul bonurilor fiscale emise. Dupa cum spuneam mai sus, acesta din urma trebuie sa contina mai multe mentiuni legale cu privire la tranzactia efectuata. Cu alte cuvinte, imprimantele fiscale sunt mai mult decat utile, sunt esentiale.

O imprimanta fiscala dispune de avantaje diverse. Imprimantele fiscale termice care domina piata la momentul actual sunt robuste si performante. In plus, sunt autonome si necesita mai putina mentenanta decat o imprimanta fiscala clasica. Cu toate acestea, imprimantele fiscale termice vin si cu o serie de inconveniente precum costul hartiei si fragilitate in cazul in care sunt folosite intr-un mediu mai umed sau cald.

Imprimantele matriciale nu mai sunt atat de utilizate datorita zgomotului pe care il emit. Mult mai ieftine decat imprimantele termice, imprimantele matriciale sunt depasite in ciuda faptului ca durata de viata a unui bon fiscal imprimat cu ajutorul unei imprimante fiscale matriciale este superioara celui imprimat cu ajutorul unei imprimante matriciale.

Exista diferente intre imprimantele fiscale si casele de marcat? Exista case de marcat ce pot fi folosite cu orice aplicatie software in timp ce imprimantele fiscale sunt folosite doar cu aplicatia software cu care au fost avizate. Softurile ce folosesc case de marcat se pot actualiza fara niciun fel de problema, nu este nevoie de o avizare din partea Ministerului Finantelor.

In general, o imprimanta fiscala este superioara unei case de marcat, are anumite functionalitati si ofera denumiri mai lungi articolelor, mult mai multe cote TVA si avertizeaza in momentul in care rola de hartie s-a terminat. In plus, permit mai multe metode de plata. Casele de marcat se pot folosi atat independent cat si conectate la o aplicatie software. In schimb, o imprimanta fiscala este folosita doar prin intermediul aplicatiei software deoarece nu are tastatura si display pentru operator.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *