Cat de important este mediul pentru noi?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Sunt sigur ca tot mai putini incep sa ia in considerare importante protejarii mediului inconjurator, toti fiind ocupati cu alte activitati, motiv pentru care nu se mai gandesc la asta. In trecut sunt sigur ca lumea eram ai interesata de poluare si de mediul inconjurator, dar cum problemele apar tot mai des la fiecare ditnre noi, problemele care ne macina in fiecare zi, ne este tot mai greu sa ne gandim la astfel de lucruri.

De cele mai multe ori, mediul inconjurator este pus pe planul 2 si aici ma refer la marile companii care produc bani din diferite activitati daunatoare pentru mediu. Toti se gandesc la profiul pe care il pot obtine din activitatea respectiva, motiv pentru care mediul inconjurator nu primeste atentia necesara.

Ar fi bine ca toti sa ne gandim cum sa protejam mai bine mediul inconjurator pentru ca astfel ne protejam sanatatea si avem parte de o viata mai frumoasa si mai indelungata. Cum marile companii polueaza foarte mult, noi oamenii simpli nu putem face prea multe, dar trebuie sa avem in vedere ca macar noi sa facem tot cea ce este posibil pentru a avea un mediu cat mai curat.

Atunci cand iti deschizi o anumita afacere care ar putea avea efecte negative asupra mediului, vei avea nevoie de o autorizatie mediu, pe care o vei obtine atunci cand vei avea totul in regula, astfel inca mediul inconjurator sa fie afectat cat mai putin sau chiar deloc. De recomandat ar fi sa faci toate demersurile necesare pentru a fi sigur ca poluarea este minima, chiar daca profitul va scadea, fiind nevoit sa investesti in diverse echipamente si sa cumperi tot timpul aparatura speciala, mediul inconjurator este mult mai important.

Unii se gandesc ca pot lucra chiar si fara autorizatie de mediu, dar acest lucru incalca legea cea ce duce la amenzi foarte mari si cu siguranta nimeni nu isi doreste asta. Daca ai nevoie de o autorizatie de mediul, apeleaza la o societate care te poate ajuta in acest sens, fa toate demersurile ca totul sa fie bine pus la punct si cu siguranta vei obtine autorizatie de care ia nevoie pentru a putea sa mergi mai departe cu afacerea ta si pe cale legala.

Noi, ca persoane simple am putea ajuta mediul inconjurator prin plantarea de copaci, o activitate care a inceput sa fie din ce in ce mai promovata, avand in vedere defrisarile foarte mari ce au loc in localitatile de mune, acolo unde legea nu este respectata mai deloc si cei care detin functii mari profita de asta pentru a castiga un ban in plus.

Avand in vedere aceste aspecte, cred ca este foarte important sa avem grija tot mai mare de mediul inconjurator, pentru ca oricum poluarea este foarte mare si acest lucru are un efect negativ asupra sanatatii noastre.

In concluzie, mediul inconjurator este foarte important pentru noi, motiv pentru care ar trebui sa facem tot posibilul ca poluarea sa fie minima si sa contribuim la protejarea lui, fiecare cum poate.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *