Cat de important este somnul de dupa-amiaza

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Nu stiu cati dintre voi mai dormiti dupa amiaza, dar este recomandat sa va odihniti putin si in timpul zilei, astfel vei avea mai multe beneficii. Eu m-am obisnuit sa dorm cateva ore si dupa ora 1-2, pentru ca sunt obosit dupa ce vin de la scoala, mai ales pentru ca noapte nu dorm foarte mult si incerc sa fac cat mai multe lucruri.

Dupa amiaza cand sunt obosit este numai bun un somn de 2-3 ore, pentru ca ma trezesc foarte odihnit si relaxat. Pot iesi afara si dupa cateva ore, cand intru in casa, pot sa imi fac treaba la calculator fara sa ma simt obosit. Cand nu dorm dupa amiaza se simte, oboseala ma ia mai rapid si nu mai am aceeasi dispozitie restul zilei.

Un somn bun dupa amiaza te va ajuta sa te concentrezi mai bine, spun niste cercetatori din California. 90 de minute de somn ar fi numai bune pentru a avea o zi buna dupa ce te trezesti.

Bolile de inima vor sta la distanta de tine si te vei simti mai bine. Lipsa somnului creste riscul aparitiei bolilor de inima, iar un somn dupa amiaza ajuta organele vitale sa se odihneasca, astfel riscul fiind mult mai scazut.

Ai grija sa nu te deranjeze nimeni atunci cand dormi si sa fie intuneric in camera. Dormi intr-o camera linistita unde nu este zgomot pentru a te putea odihni asa cum trebuie, nu este recomandat sa te trezesti dupa doar cateva minute de somn si sa adormi iar, nu te vei mai simti la fel de odihnit.

Dupa ce vei dormi dupa amiaza te vei trezi cu o alta stare de spirit, vei lua decizii mai bune si astfel vei avea performante mai mari in cea ce faci, asta fiind un astept foarte important pentru fiecare dintre noi.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *