Cat de mult te afecteaza statul pe scaun?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Se cunoaste de mult timp ca statul pe scaun la birou nu este sanatos, te poti alege foarte usor cu diferite afectiuni la coloana vertebrala, dar nu numai. Daca ai o viata in care este necesar sa stai ore in sir la birou in fiecare zi, creste riscul de a suferi de un infartcu 64% si iti poate scurta viata cu 7 ani. Totusi, acestea sunt doar niste studii, dar depinde foarte mult si de organismul fiecaruia. Eu stau cam multe ore pe scaun, si la scoala si acasa, la calculator. Din pacate, nu prea pot face nimic, sunt nevoit sa fac asta, la scoal trebuie sa stau pe scaun si acasa am nevoie de  calculator pentru ca am destula treaba cu el.

Durerile de spate sunt cele mai intalnite probleme pentru cei care stau foarte mult pe scaun la birou. Chiar si eu m-am ales cu dureri de spate, din cauza calculatorului. O buna optiune pentru rezolvarea probleme, ar fi un scaun mai bun, un scaun mai scump care sa iti ofere o pozitie corecta la calculator, astfel problemele ar putea disparea, iar asta va fi o mare imbunatatire pentru viata noastra.

Corpul nostru nu este conceput sa stea prea mult timp inactiv, cele 8-10 ore de somn sunt destule, dar daca esti nevoit sa mai stai inca pe atat pe scaun pentru ati face treaba la birou, nu este un lucru bun, pentru ca iti poate afecta sanatatea.

Cel mai bine este sa faci mici pauze, sa te mai misti si chiar sa iesi la o mica plimbare, de 5 minute, eu consider ca asa te vei simti mult mai bine.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *